O sirkeyi kullanan elmayı da üzümü de unutuyor! Meğer en sağlıklısı oymuş…
ensonhaber.com

Son zamanlarda hemen her alanda kullanılan sirkeler sağlıklı oldukları için tercih edilirler. Genel olarak ve üzüm çeşitleri kullanılan sirkenin farklı ürünlerle de elde edilmiş çeşitleri de bulunur.

Sağlıklı beslenmeden temizliğe birçok alanda kullandığımız bu sirkeler arasında en sağlıklı olanı da belirlendi. Sağladığı faydalar ile o sirke çeşidi elma ve üzüm sirkesini geride bıraktı.

açısından birçok faydası bulunan o meyveden elde edilen sirke sağladığı birçok fayda ile sirkeler arasında e sağlıklısı olarak değerlendiriliyor.

Elma ve üzüm sirkesini unutun…

Pandemi dönemiyle birlikte hayatlarımızda daha büyük yer edinen sirke hemen her alanda kullanılıyor. Temizlikten sağlığa birçok kullanım alanı olan sirkelerin farklı meyvelerden elde edilen çeşitleri arasında elma ve üzümü gerisinde bırakan o çeşidi bakın nasıl faydalar sağlıyor.

Genellikle ormanlık alanlarda yetişen bir olan alıç sirkesiyle de sağlık için birçok fayda sağlıyor. Halk arasında elma ve üzüm sirkesi kadar sık kullanılmıyor olsa da faydaları ile onları gerisinde bırakıyor.

Alıç sirkesi çok güçlü bir antioksidanlar içeren alıç meyvesinden elde edildiği için sirkede de benzer özellikler görülüyor. İçerdiği antioksidanlar ile vücuda giren serbest radikallere karşı oldukça etkilidir. Sirkede bulunan antioksidanlar kanı temizler ve bağışıklığı güçlendirir.

Alıç sirkesinin aynı zamanda kan dolaşımını sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlar. Kanı temizleyen alıç sirkesi dolayısıyla kalp ve damar rahatsızlıklarına, damar tıkanıklıklarına karşı oldukça etkilidir. Kalp krizi gibi aniden yaşanabilecek hastalıklara karşı önlem niteliğindedir.

Kötü kolesterolü düşürürken iyi kolesterolü yükseltici etkisiyle sahip olduğundan kullanımı önerilir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden alıç sirkesi, hastalıklardan korunmayı sağlar. Göğüs ağrısına karşı etkili olduğu bilinen alıç sirkesi ağrıları da hafifletici özelliğe sahiptir.

Stres sonucu oluşan tansiyona karşı etkili olan alıç sirkesi, kan basıncını dengeleyici etkiler de sunar. İdrar söktürücü, kabızlık ve ishal giderici özellikleri vardır.