Schengen vize ücretine zam geldi mi? Schengen vizesi kaç TL oldu? Shengen vize ücreti 2024
ensonhaber.com

Avrupa’nın 27 ülkesine seyahat edilirken kullanılan Schengen vizesine yapıldı. Söz konusu zamn Slovenya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Komisyonu’nun duyurusuyla bildirildi.

Schengen bölgesini ziyaret etmek isteyen kişilerin başvurduğu yüzde 12 oranında zamlandı. Peki 2024 Schengen vize ücreti kaç Euro oldu? Schengen vizesi için kaç TL ödemek gerekiyor? İşte, konuyla alakalı tüm detaylar…

Zamlı Schengen vize ücretleri…

Avrupa Komisyonu tarafından her üç yılda bir yapılan zamma göre bu yıl güncellenen zam oranı yüzde 12 oranında gerçekleştirilecek. Slovenya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Schengen vizesi başvuru ücreti yetişkinler için 80 eurodan 90 euroya yükseldi. Bu zamla birlikte yeni ücret, Türk Lirası cinsinden yaklaşık 3 bin 150 lira oldu.

6-12 yaş arası çocukların vize ücreti de 40 eurodan 45 euroya yükseldi. AB’de düzensiz olarak kalan vatandaşlarının geri kabulü konusunda iş birliği yapmayan ülkelerin vatandaşları, komisyonun kararıyla 135 veya 180 euro vize ücreti ödeyecek. Ayrıca, vize uzatma ücreti ise 30 Euro da sabit tutulacak.

Söz konusu olan bu fiyat güncellemelerinin 11 Haziran itibari ile yürürlüğe gireceği öngörülüyor.