Şişelerin üzerindeki bu işaret bakın ne işe yarıyormuş…
ensonhaber.com

Gün içerisinde satın aldığımız içecekler şişelerinin üzerinde belli semboller yer alır. Çoğu kişi her ne kadar bu işaretleri fark ediyor olsa da anlamları hakkında bir fikir sahibi değiller.

En çok alınan içecekler arasında yer alan su ve maden şişlerinin üzerinde de yer alan o amblemin anlamını sizin için araştırdık. Anlamını öğrendikten sonra şaşıracağınız detaylar arasında yer alan o amblem meğer küçük bir para kaynağıymış.

Siyah ve yeşil renklerinin karışımı ile oluşan ve çoğu içecek kutusunda yer alan o amblemin anlamını öğrendikten sonra şişeleri çöpe atmaktan vazgeçeceksiniz.

O işaretin anlamı…

Satın aldığınız içecek kutularının üzerinde amblemler hepsinde farklılık gösteriyor olsa da siyah ve yeşil renklerin karışımı ile oluşan bir döngüye benzeyen o amblem herkesin dikkatini çekmiştir.

Peki ya bu amblemin anlamı nedir? Bir döngü görüntüsü olan siyah ve yeşil renkli olan bu amblem geri dönüşümü simgeler. Üzerinde bu amblem olan içecek şişeleri geri dönüştürebilir maddelerdir.

Siz de bu amblemi gördüğünüz şişeleri çöpe atmak yeri depozito kabul eden market ya da bakkallara götürerek geri dönüşümün bir parçası olabilirsiniz.