Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de konuştu
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Eskişehir Valilik Meydanı’nda düzenlenen mitingde, halka seslendi.

Erdoğan, Anadolu Üniversitesi bünyesinde, kente yıllık 1,5 katrilyon katkısı olacak bir ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kurulacağını açıklarken Türk savunma sanayisinde, önemli adımlar atıldığını hatırlattı.

Konuşmasına Nevruz Bayramı'nı kutlayarak başlayan Erdoğan, "Bugün Nevruz Bayramı'dır. Biz de bugün Eskişehir'den başlayarak tüm Anadolu'nun Nevruz Bayramı'nı kutluyoruz. İlk yerli otomobil fikri bu topraklardan doğdu. Nuri Demirağ'ın başına gelenlerin en önemli sebeplerinden biri CHP'nin onu rakip olarak görmesidir. Rahmetli Menderes, GAP için Amerika'ya kredi almaya gittiğinde 'Biz Fırat ve Dicle Nehri'nin üzerine baraj istemiyoruz' dediler. CHP yönetimi senelerce Keban Barajı'nı eleştirdi. 'Bu kadar elektriği toprağa mı vereceksiniz?' dediler. Karşı çıktılar. Böyle vizyonsuz liderlere sahip bu CHP." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de konuştu

"DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 PROJESİNDEN 6'SI YAPILDI"

Türk savunma sanayisinde önemli adımlar atıldığının altını çizen Erdoğan, "Yapılan işlere onların hayalleri bile yetişemiyor. Milletin hayrına hangi işlere başlamışsak, bunları karşımızda bulduk. Şimdi savunma sanayi için önemli işler yapıyoruz. TEİ'de uçak ve helikopterlerimizin motorlarını yapacağız. Dünyanın en büyük 10 projesinden 6'sını ülkemizde gerçekleştiriyoruz. Hepsini karalamak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Ülkemize şaşı bakan kim varsa, hepsi seçimleri bekliyor. Sanıyorlar ki seçimlerden sonra kendilerine gün doğacak. '17 yıldır ne yaptınız diyor?' Bu adam herhâlde bakar kör." dedi.

"SABAH-AKŞAM YALAN SÖYLÜYOR"

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Eskişehir'e 22 katrilyon TL'lik yatırım yaptık. Eğitimde 2 bin 900 adet yeni derslik inşa ettik. Eskişehir Teknik Üniversitesi'ni kurduk. Bunları senin belediyen değil, biz yaptık. Eskişehir'in bir alt geçiti ya da üst geçiti var mı? Hızlı trenle Eskişehir'i merkez haline getirdik. Buranın Büyükşehir Belediye Başkanı bırakın stad yapmayı Eskişehir'e yatırım bile yapmıyor. Halkıyla bütünleşemeyen bir belediyecilik olmaz. CHP'ye gönül veren kardeşlerim bu yalancının peşinden gidiyor. Sabah akşam yalan söylüyor. Gelin şu Eskişehir'in kaderini değiştirelim. Bay Kemal senin kılavuzların var, onlara sor. 'Hatay'da belediye başkanına açtım sordum. Bunların yaptığı baraj var mı diye' diyor. Yokmuş diyor. 7 tane baraj var. Her şeyi yalan. Eskişehir'i 9 baraj ile buluşturduk." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de konuştu

ULUSAL RAYLI SİSTEM

Eskişehir Anadolu Üniversitesi bünyesinde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kurulacağının müjdesini veren Erdoğan, "Çiftçilerimize 1.6 milyar tutarından tarımsal destek verdik. Anadolu Üniversitemiz bünyemizde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz. Projesi bütçesi, yeri her şeyi belli. Hızlı tren ve metro vagonlarımızın testlerini artık yurt dışında yapmak zorunda kalmayacağız. Bu merkezin ülkemize yıllık 1,5 katrilyon katkısı olmasını bekliyorum." diye konuştu.

Erdoğan: Ulusal Raylı Sistem Araştırma ve Test Merkezi kurulacak VİDEO

"GABAR'DA KANDİL'DE KİMLERLE SAVAŞTIK?"

Türkiye'nin istikbaline göz dikenlerle savaştıklarını dile getiren Erdoğan, "Biz beka meselesi dediğimizde çıkıyor, 'Türkiye'nin beka meselesi mi var?' diyor Biz Suriye'de terör koridorunda kimlerle savaştık? Bizim bekamıza saldıranlar savaşmadık mı? Gabar'da Kandil'de kimlerle savaştık? Bu ülkenin istiklaline ve istikbaline göz dikenlerle savaştık. Eli kanlı katilin karşısında hala türküler çığırmaya devam ediyor. Bir de utanmadan İslam kaynaklı terör diyor. Utanmadan sıkılmadan 3 tane adamını, Yeni Zelanda'ya gönderiyorsun. Dostlar alışverişte görsün. Bay Kemal kim kardeştir, bunları bilmez. Ben CHP'ye gönül veren inançlı kardeşlerime söylüyorum; gelin 31 Mart'ta bu devranı döndürelim ve CHP'yi bu adamdan kurtaralım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de konuştu