- ABD, Suriye'nin Tedmur bölgesinde 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşının öldüğü saldırıya misilleme olarak DEAŞ'a karşı "Hawkeye Operasyonu"nu başlattı.
- Savunma Bakanı Pete Hegseth, operasyonun bir savaş değil, intikam ilanı olduğunu belirtti.
- Hegseth, ABD'nin halkını savunmakta kararlı olduğunu ve dünyanın herhangi bir yerinde Amerikalıları hedef alanların acımasızca cezalandırılacağını söyledi.
ABD, Suriye'nin Tedmur (Palmira) bölgesinde 2'si asker 3 ABD vatandaşının hayatını kaybettiği saldırıya misilleme olarak terör örgütü DEAŞ'a karşı "Hawkeye Operasyonu (Şahin Gözü Operasyonu) başlattı.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.
"BU BİR İNTİKAM İLANIDIR"
Hegseth yaptığı açıklamada, “13 Aralık'ta Palmira kentinde ABD güçlerine düzenlenen saldırıya doğrudan yanıt olarak DEAŞ militanlarını, altyapısını ve silah depolarını ortadan kaldırmak için Suriye'de Şahin Gözü Operasyonu’nu başlattık. Bu bir savaşın başlangıcı değil, bir intikam ilanıdır.” ifadelerini kullandı.
"HAYATINIZI ABD'NİN SİZİ ACIMASIZCA ÖLDÜRECEĞİNİ BİLEREK GEÇİRECEKSİNİZ"
Donald Trump liderliğindeki ABD’nin, halkını savunmak için asla tereddüt ve pes etmeyeceğini vurgulayan Hegseth, “Vahşi saldırının hemen ardından söylediğimiz gibi, dünyanın herhangi bir yerinde Amerikalıları hedef alırsanız, kısa ve endişeli hayatınızın geri kalanını, ABD'nin sizi arayacağını, bulacağını ve acımasızca öldüreceğini bilerek geçireceksiniz. Bugün düşmanlarımızı avladık, birçoğunu öldürdük ve devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.
2 ABD ASKERİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Suriye'de bir DEAŞ militanının 13 Aralık'ta düzenlediği silahlı saldırıda. 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı yaşamını yitirmişti.