Belçika, Kahramanmaraş depremlerinin ardından dayanışma mesajları gönderdi

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye'ye destek gönderen ülkelerin sayısı her geçen gün artıyor.

Bu kapsamda son adım, Belçika tarafından atıldı.

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ve İçişleri Bakanı Annelies Verlinden, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

"Bizi gerçekten perişan etti"

Lahbib ve Verlinden, Belçika'nın kuracağı sahra hastanesi için ön keşif yapacak ekibi taşıyan askeri uçağın havalanmasından önce Melsbroek Askeri Havaalanı'nda konuştu.

Lahbib, "Türk halkına başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Kurbanların sayısı ve can kaybı bizi gerçekten perişan etti." dedi.

Doktor ve yardım malzemeleri gönderiyorlar

Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşerek yardım teklifinde bulunduğunu ifade eden Lahbib, doktor ve yardım malzemesi desteğinde bulunacaklarını anlattı:

Türk halkına yardımcı olmak için 80 acil durum doktoru ve ayrıca yardım malzemeleri göndereceğiz.

"Dayanışma içindeyiz"

Lahbib, sahra hastanesi için keşif yapacak ekibin, Türk yetkililerin kurulmasını istediği bölgede incelemelerde bulunarak hazırlık yapacağını söyledi.

"Türk halkıyla dayanışma içindeyiz." diyen Lahbib, hazırlığın tamamlanmasının ardından derhal doktorlar ve yardımları sevk edeceklerini dile getirdi.

"Çok büyük bir felaket"

İçişleri Bakanı Verlinden de "Öncelikle en samimi başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Çok büyük, çok büyük bir felaket." dedi.

Belçika'da da büyük bir Türk topluluğunun yaşadığına değinen Verlinden, şöyle devam etti:

"Türk halkına saygımızı iletmek için..."

Ailelerinden, arkadaşlarından halen haber alamayanlar var. Henüz bazılarına herhangi bir bilgi gönderemiyoruz. Bu yüzden durum, çok kötü. Yardım etmemiz gerekiyor ve bugün bunun için çalışmaya başlıyoruz. Türk halkına saygımızı, başsağlığı dileklerimizi iletmek ve en kısa sürede mümkün olan en fazla sayıda hastayı tedavi edecek hastanenin inşası için en iyi sağlık ve sivil koruma ekiplerimizi gönderiyoruz.