Biden, Netanyahu'ya İran'a karşı saldırıda destek vermeyecek

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, "İsrail'in İran'a yönelik karşı saldırısına ABD'nin destek vermeyeceğini" söylediği iddia edildi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Biden, Netanyahu'ya İran'a karşı saldırıda destek vermeyecek
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

İsrail ile İran arasındaki gerilim, İran'ın başlattığı kamikaze İHA saldırılarıyla devam ediyor.

Amerikan CNN kanalına konuşan adı açıklanmayan kıdemli bir yetkiliye göre, Biden, Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Washington'ın pozisyonunu değerlendirdi.

İsrail'in karşı saldırısına destek verilmeyecek

Biden, Netanyahu'ya "ABD'nin İsrail'e desteği tamdır." mesajı vermesinin yanı sıra İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir karşı saldırısına destek olmayacaklarını belirtti.

İran'ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

"İran, kayda değer bir zarar veremedi"

Haberde, Biden'ın, Netanyahu'ya, "bu geceki tabloda İsrail'in kazandığını" ve İran'ın İsrail'e kayda değer bir zarar veremediğini söylediği aktarıldı.

Konuyla ilgili Amerikan Axios haber sitesine açıklama yapan, adı açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi de benzer şekilde, İran'ı hedef alacak bir İsrail "karşı saldırısını" ABD'nin desteklemediğini kaydetti.

İran'ın BM Daimi Temsilciliği: Bu iş şu an sonuçlandı sayılır

İran'ın saldırıları yaklaşık 5 saat sürdü

Öte yandan, CNN'e açıklama yapan bir başka yetkili, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarının yaklaşık 5 saat sürdüğünü ifade etti.

ABD Başkanı Biden, İran'ın saldırılarını "en güçlü şekilde" kınadığını, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya "İsrail'e desteklerinin tam olduğu" mesajını ilettiğini ve İran'a ortak diplomatik tepki verilmesi için G-7 liderlerini bugün toplayacağını bildirmişti.

Beyaz Saray: İran'ın hava saldırısı başlattığı İsrail'e desteğimiz tam İsrail medyası: İran'ın İsrail'e saldırısı başladı
Kaynak: Ensonhaber Haber Merkezi