Fransa'daki Louvre Müzesi’nden değerli mücevherler çalındı

Paris'teki Louvre Müzesi'ne giren hırsızların, değerli mücevherleri çaldıktan sonra kaçtığı belirtilirken Fransa Kültür Bakanı Rachida Dati, incelemelerin sürdüğünü söyledi.

Fransa'daki Louvre Müzesi’nden değerli mücevherler çalındı
  • Fransa'daki Louvre Müzesi'nde değerli mücevherlerin çalındığı bir soygun gerçekleşti.
  • Fransa Kültür Bakanı Rachida Dati, olayın ardından incelemelerin sürdüğünü duyurdu.
  • Müze, soygun nedeniyle gün boyunca kapalı kalacağını açıkladı.

Fransa'yı ayağa kaldıran soygun...

Fransa Kültür Bakanı Rachida Dati, bu sabah Paris’teki Louvre Müzesi’nde bir hırsızlık olayı yaşandığını duyurdu.

"SOYGUN AÇILIŞ SIRASINDA GERÇEKLEŞTİ"

Dati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sabah Louvre Müzesi’nin açılışı sırasında bir soygun meydana geldi.

Yaralanan olmadı. Şu anda müze personeli ve polisle birlikte olay yerindeyim, incelemeler sürüyor." ifadelerini kullandı.

"TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK"

İçişleri Bakanı Laurent Nunez ise Louvre’da yaralanan kimse olmadığını doğruladı.

Nunez, "Her şeyi önlemek mümkün değil. Failleri en kısa sürede bulmak için tüm imkanları seferber ettik ve umutluyum." dedi.

Müze yönetimi de sosyal medyadan açıklamada bulunarak, müzenin ‘olağanüstü nedenlerle’ gün boyunca kapalı kalacağını bildirdi.