İHA

Kruvaziyer turizmin önemli merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ilçesi, sezona hızlı başladı..

Bu yıl suya indirilen ve Kuşadası’na ilk seferini yapan kruvaziyer ile kente çoğunluğu ABD vatandaşı olan 3 bin 745 turist ve bin 675 mürettebat geldi.

Geminin kente ilk seferini gerçekleştirmesi nedeniyle Kuşadası Limanı içerisinde tören düzenlenerek turistler, Kuşadası Belediye Bandosu ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri eşliğinde karşılandı.

Yıl içerisinde 3 sefer daha yapacak

Sun Princess 2024 yılında Kuşadası'na 3 sefer daha yapacak.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik ve beraberlerindeki heyetle gemiye çıktı. Başkan Ömer Günel, gemi şirketinin CEO'su John Padgett ve kaptan Craig Street ile bir araya gelip, çeşitli hediyeler ve teşekkür plaketi takdim etti. Kruvaziyer gemisini dolaşarak, yöneticilerden bilgi alan Başkan Ömer Günel, daha sonra Kaymakam İbrahim Keklik'le birlikte dümene de geçti.

"Kuşadası'nı çok sevdik"

Kuşadası’nda olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Padgett, şu ifadeleri kullandı:

Sun Princess bizim en yeni ve teknolojik gemilerimizden bir tanesi. Yeni gemimizle Akdeniz'in en önemli kruvaziyer limanı olan Kuşadası'na ilk seferimizi gerçekleştirdik. Bizi çok güzel ve güler yüzlü bir biçimde karşıladığınız için size teşekkür ederim. Kuşadası’nı ve limanı çok beğendik.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)