Mehmet Şimşek: Yabancı sermaye girişleri beklentileri aştı
ensonhaber.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk ekonomisindeki son duruma dair Ankara'da Bloomberg'in sorularını yanıtlayarak, yatırımcı güveninin sağlandığı bildirdi.

Bakan Şimşek, açıklamasında "Yabancı sermaye girişleri beklentileri aştı." diyerek sermaye girişlerinin, öngördüklerinden yüksek olduğunu belirtti.

"Sağlam politikalar ile yatırımcı güveninin yeniden kazanılması sağlandı"

Şimşek, sağlam politikalar ile yapısal dönüşümün bir araya gelmesinin, yatırımcı güveninin yeniden kazanılmasını sağladığını söyledi.

"Bu durum reel döviz kurunu dengelemeye yardımcı"

Şimşek, bu durumun da portföy tercihlerinin Türk varlıkları lehine olmasına yardımcı olduğunu ve reel kurunu dengelemeye yardımcı olduğunu ifade etti.

Şimşek, açıklamasında "Tüm zorlukların üstesinden geldiğimizi söylemiyorum, ancak iyi bir ilerleme kaydettik." ifadelerini kullandı.

Uzun vadeli swaplarla başlama sinyali

Şimşek, Türkiye’nin offshore piyasalara yönelik düzenlemeleri gevşetme yollarını araştırdığını ve nispeten uzun vadeli swaplarla başlayabileceğini söyleyerek, şu bilgileri aktardı:

Ne yapılması gerektiğini biliyoruz, ancak bunun zamanlamasına, sıralamasına ve dozuna karar verilmedi. Henüz bu sürecin ilk aşamalarındayız. Tüm zorlukların üstesinden geldiğimizi söylemiyorum, ancak iyi bir ilerleme kaydettik.