AA

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kocaeli Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısı’nda, piyasayı düzenleyeceği tedbirleri almaktan çekinilmediği dile getirerek yapılan çalışmaları aktardı.

Bakan Bolat, Bakanlık müfettişlerinin stokçuluk ve fahiş fiyat artışları ile ilgili denetimler sonucunda 10 ayda 710 milyon TL idari para cezası kesildiğini ve yeni torba yasa ile yaptırımların ağırlaşacağını bildirdi.

Bolat, fiyat indirimi kampanyasına değinerek, indirim kampanyalarından memnun olduklarını dile getirdi ve Kocaelili iş insanlarını indirim kampanyalarına katılmaya davet etti.

"Tüketicilerin zarar görmemesi adına hepimize düşeni görevler var"

Ticaret Bakanı Bolat, salgının dünya ve Türkiye ekonomisini etkilediğini dile getirerek, şu yorumda bulundu:

Artık salgın geride kaldı. Piyasaların daha düzenli, dengeli olmasını sağlamak bizim görevimiz. Vatandaşların, tüketicilerin de zarar görmemesi adına hepimize düşeni görevler var. Türkiye'de bir antienflasyonist, dezenflasyonist mücadele programı izleniyor. Bu anlamda keyfi fiyat artışları ya da stokçuluk, fahiş fiyat gibi uygulamalar karşısında mücadele ediyoruz, bunda da kararlıyız.

"Denetlemeleri artırdık"

Göreve geldiklerinden bu yana otomotiv sektöründe, gayri menkul sektöründe düzenleyici mekanizmalar oluşturduklarını, denetlemeleri artırdıklarını vurgulayan Bolat, sözlerine şöyle devam etti:

"Yeni torba kanun taslağı geliyor"

Gerektiğinde soruşturma ve idari para cezası uygulamasına gitmekten hiçbir zaman çekinmedik. Yeni torba kanun taslağı geliyor Meclisimize. Orada da bu noktadaki çalışmalar daha da ağırlaştırılacak. Biz ve Rekabet Kurulu, bağımsız bir kurul olarak fahiş fiyat, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalarla mücadele etmeye kararlıyız. Marketler, gıda sektörü, mobilya, konfeksiyon ve en son hazır betoncular ve çimentocularla olan diyaloglarımız ve çalışmalarımızla ciddi fiyat indirimleri uygulanmaya başlandı. Bu tabloyu görmekten memnunuz.

"Daha fazla rekabet, daha fazla fiyat indirimini getirecek"

Daha fazla rekabet, daha fazla fiyat indirimini getirecektir. Hiç kimse de bu yeni rakamlardan batmaz çünkü hakikaten Türkiye'de son 3 yılda sanayide, tarımda, hizmetlerde, ticarette, yüksek enflasyonist dönemde çok iyi para kazanma dönemi olmuştur. Bu noktada hükümetimiz de tüketicilerin, vatandaşlarımızın, satın alma gücü düşmesin, zarar etmesin diye gelir artırıcı politikalarından da taviz vermedi. Bütün işçi, memur, emekli, çiftçi kesiminin gelirlerinin enflasyonun altında kalmamasına dikkat etti.

"100 binlerin üzerinde işletme denetlendi"

Denetimler sonucunda, 10 ayda Bakanlık müfettişlerinin ve kurulların 710 milyon lira idari para cezası kestiğini gördük. 100 binlerin üzerinde işletme denetlendi. İşini doğru dürüst yapana saygımız sonsuz. Onların yanındayız. Bazen çürük elmalar, çürük yumurtalar olduğunda da bunları temiz sepetin içinden ayıklamak zorundayız.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)