TCDD ile Azerbaycan Demir Yolları arasında iş birliği mutabakatı

Türkiye ve Azerbaycan arasında demir yolu sektörüne yönelik anlaşmaya varıldı. Buna göre iki ülke arasında personel eğitimi ile bilgi ve deneyim paylaşımı alanlarında iş birliği yapılacak.

TCDD ile Azerbaycan Demir Yolları arasında iş birliği mutabakatı
  • Türkiye ve Azerbaycan, demir yolu sektöründe iş birliği yapmak üzere anlaşma imzaladı.
  • Anlaşma; altyapı geliştirme, trafik yönetimi ve personel eğitimi gibi konuları kapsıyor.
  • İmza töreni, Bakü'de TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt ve ADY Başkanı Rövşen Rüstemov arasında gerçekleşti.

Türkiye, ulaştırma alanında deneyimlerini farklı ülkelerle paylaşmaya devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile Azerbaycan Demir Yolları (ADY) arasında demir yolu sektöründe iş birliğinin geliştirilmesine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

Söz konusu belgeyle taraflar, demir yolu altyapısının geliştirilmesi, trafik ve hareket yönetimi, ortak yenilikçi çözümlerin hayata geçirilmesi, personel eğitimi ile bilgi ve deneyim paylaşımı alanlarında iş birliği yapacak.

ANLAŞMA BAKÜ'DE İMZALANDI

Azerbaycan Demir Yollarından yapılan açıklamaya göre, TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt ile ADY Başkanı Rövşen Rüstemov, başkent Bakü'de, iki kurum arasındaki mutabakat zaptına imza attı.