Bartın'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

Ulus ilçesinde ormanlık alanda yangın çıkarken bölgeye yönlendirilen ekiplerin yangının söndürülmesi için havadan ve karadan çalışma başlattı.

Bartın'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor
  • Bartın'ın Ulus ilçesinde, Küre Dağları Milli Parkı yakınlarında çıkan orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.
  • Rüzgâr ve arazi koşulları çalışmalarını zorlaştırırken Bartın Valisi Nurtaç Arslan incelemelerde bulundu ve bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.
  • Vali Arslan, yangının şu an için bir tahliye gerektirmediğini ancak rüzgarın etkisiyle yayıldığını ifade etti.

Bartın'ın Ulus ilçesinde alevler yükseldi. 

Küre Dağları Milli Parkı sınırlarındaki Aşağıçerçi köyü mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

EKİPLER SEVK EDİLDİ

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekipleri ve arazöz sevk edildi.

Alevler ve duman geniş alanda etkili olurken, yangının söndürülmesi için havadan ve karadan çalışma yürütülüyor.

Rüzgar ve arazi şartları ekiplerin çalışmasını güçleştiriyor.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, yangın bölgesine gelerek incelemede bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Arslan, gazetecilere, yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini belirterek, "Şimdilik bir tahliye söz konusu değil. Yangın rüzgarın da etkisiyle yukarı bölgeye doğru ilerliyor. Gerek iş makineleri gerek itfaiye ekipleriyle yoğun şekilde çalışmamız sürüyor." dedi.