Birgül Ayman Güler: Benden özür dileyin

Birgül Ayman Güler: Benden özür dileyin

CHP'de ırkçılık tartışmasının fitilini ateşleyen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, tartışma yaratan sözleri sonrası Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi.

Birgül Ayman Güler, "Beni ırkçılıkla suçlayanlardan özür bekliyorum. Ulusal yapının tahribatı ile eşitlik sağlanamaz" dedi..

"TÜRKİYE'NİN YUGOSLAVYA GİBİ OLMASINI İSTEMİYORUM"

Kendisinin de Boşnak kökenli bir Türk olduğunu söyleyen Güler, "Türkiye'nin Yugoslavya gibi olmasını istemiyorum. Kimliğine göre tanımladığınız bir toplumdan kimliğini çekip alın geriye hiçbir şey kalmıyor. Kimlik siyaseti her yerde olduğu gibi toplumlara ayrışma, yabancılaşma ve boğazlaşma getiriyor. Sol yaklaşım bize sorunlara ulusal perspektifte bakmamız gerektiğini söylüyor. Bunu da Türkiye, ancak CHP önderliğinde hayata geçirebilir." diye konuştu.

İşte Güler'in o açıklamaları:

"Meşru müdafa için saldırıdayız. Toplumda herkes biliyor ki 'Ben Türk olduğumu söylemekten sıkılır hale geldim' sıkıntısı var. Bunu izlemiyor musunuz? Bu bir aşağılanmışlık ruhuyla ilgili sızlanma geliyor. Artık ulusal kimliğinden söz etmenin sıkıntılı olduğu bir yerde kendimi savunabilmek için uygun bir ortam talep etmekteyim. Beni ırkçı olarak görme de kendimle ilgili hislerimi anlatayım. Böyle bir ortamı sağlamaya yönelik çalışma anlamındadır.

İŞÇİ PARTİSİ HABERLERİ BÜYÜK TALİHSİZLİK

İşçi Partisi'ndeki arkadaştan ne bir ses ne de bir seda aldım. Bu haber büyük bir talihsizlik, o habere konu olan genel sekreter için daha büyük bir talihsizlik."