Gazze'de bombalar atılmadan ilk sahur

Gazze'de ateşkes anlaşmasının imzalanmasının ardından vatandaşlar, uzun zaman sonra bombaların korkusu olmadan huzurla sahur yaptı.

  • Gazze'de ateşkesle uzun süredir devam eden çatışmalar sona erdi ve halk bombalar olmadan sahur yaptı.
  • Türkiye'nin de arabuluculuğuyla İsrail ateşkesi kabul etti; masum insanlar hayatlarını yeniden kurmaya çalışıyor.
  • Ramazan'ın başlamasıyla Gazzeliler, yıkıma rağmen kutlamalarını sürdürdü.

Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan ve binlerce masumun ölümüne neden olan soykırım, geçtiğimiz aylarda ateşkesle sonlandı. 

Başta Türkiye olmak üzere arabulucu ülkeler sayesinde İsrail, ateşkes anlaşmasına imza atmayı kabul etti. 

İLK HUZURLU SAHUR

İsrail'in ateşkese imza atmasının ardından Gazze'de masumlar, yıkıntıların arasında yeniden hayata tutunmaya çalışıyor.

Ramazan'ın başlamasıyla beraber de ilk kez Gazzeliler, bombalar olmadan sahur yapabilme imkanı buldu. 

RAMAZAN'I COŞKUYLA KARŞILADILAR

Gazze Şeridi’nde Ramazan ayının yarın başlayacağının duyurulmasının ardından, kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda yaşayan Filistinliler, Ramazan'ın gelişini sevinçle karşıladı.

Filistinliler, yıkımın ortasında sokaklara asılan Ramazan süsleriyle ayın manevi atmosferini yaşadı.