İş adamı Halit Yukay, önceki gün sabah saatlerinde Yalova'dan yatıyla Yunanistan'ın Mikonos Adası'na gitmek üzere denize açıldı.
Ancak kendisinden uzun süre haber alınamaması üzerine yakınları durumu yetkililere bildirdi.
YATI PARÇALANMIŞ HALDE BULUNDU
Yukay'a ait lüks yat, Marmara Denizi'nde Balıkesir'in Marmara Adası açıklarında parçalanmış halde bulundu.
Yatın ikiye ayrılmış şekilde denizde sürüklendiği bildirildi.
ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Halit Yukay'a ulaşılamazken, Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekipleri çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

KURU YÜK GEMİSİ KAPTANI GÖZALTINA ALINDI
Olayla ilgili başlatılan soruşturmada ise yeni bir gelişme yaşandı.
Yukay'ın kaybolmasıyla ilgili Yalova'da kuru yük gemisi kaptanı C.T., 'taksirle ölüme sebep olmak' şüphesiyle gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILDI
Gözaltına alınan, ‘Arel 7’ isimli kuru yük gemisinin kaptanı 61 yaşındaki C.T., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
"HERHANGİ BİR ÇARPIŞMA OLMADI"
Şüpheli yük gemisi kaptanı C.T., mahkemede verdiği ifadesinde şunları söyledi:
'Normalde kaptanın yanında yardımcı olur. O sırada yemeğe inmişlerdi. Marmara Adasını geçmiştik. Saat 17.00 sıralarında yemeğe inmişti. 16.30'da vardiyam başlamıştı. Benimle beraber gözcü olarak M. S. vardı. Sonra yemeğe indiler. Şirketle görüşmüştüm. Sonra bir anda bir sarsıntı hissettim anlam veremedim baktım önüme sağımda ve solumda iki parça vardı. Tahta parçası olarak gördüm. Ortasından geçtim ama biraz ilerledikten sonra gemiyle döndüm. İçim rahat etmediği için. O sırada can simidi gördüm. Sağımda ve solumda gördüğüm tahta parçalarının ne olduğunu anlamadım. Benimle ilgili bir durum olmadığını anlayınca yoluma devam ettim.
Biraz vakit geçtikten sonra şirket yetkilisini aradım. Durumu anlattım. Sonra bizle alakası olmadığını söyledim. Ben yoluma devam ediyorum dedim. Normalde böyle durumla karşılaşınca Sahil Güvenliğe bilgi verilir. Ama o an ki psikolojimle düşünemedim. Benim önümde de 2-3 tane gemi vardı. Denizin ortasında başıboş diye bizle alakası yok diye ben tekne olduğunu görmedim, tahmin etmedim. Herhangi bir çarpışma olmadı. İllaki anlardık duyardık sesi.
Öte yandan, Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda kuru yük gemisinin ön tarafında sürtme izleri olduğu tespit edildi.