- Polis Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal, 1994 yılında gazi olduğu Cizre'yi 31 yıl sonra tekrar ziyaret etti.
- Hayal, Şırnak İl Emniyet Müdürü ile birlikte çatışmanın yaşandığı noktaları incelemeye çalıştı.
- Bir Cizreli vatandaş, Hayal'i tanıyarak 1994'teki çatışmanın gerçekleştiği yeri gösterdi.
AI özetimiz yardımcı oldu mu? Bize bildirin.
Polis Özel Harekat (PÖH) Başkanı Ünsal Hayal, 1994 yılında gazi olduğu Şırnak’ın Cizre ilçesine yıllar sonra yeniden giderek o dönem yaşanan çatışmanın izlerini takip etti.
OLAY YERİNİ YENİDEN ARADI
Hayal, Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak ile birlikte, gazi olduğu bölgedeki sokaklarda dolaşarak yıllar önceki çatışmanın yaşandığı noktayı bulmaya çalıştı. Bölgedeki değişime rağmen Hayal, o anların geçtiği yerleri hatırlamaya çalıştı.
VATANDAŞ TANIDI, ÇATIŞMA NOKTASINI GÖSTERDİ
Sokakta ilerlerken yolu bir Cizreli vatandaşla kesişen Hayal, beklenmedik bir karşılaşma yaşadı. Vatandaş, o dönemde başkomiser olan Hayal’i tanıyarak, 1994’te çatışmanın gerçekleştiği yeri gösterdi.