Kılıçdaroğlu tankın önünde durmayı düşünemedi

Kılıçdaroğlu tankın önünde durmayı düşünemedi

Yer, Atatürk Havalimanı. FETÖ'cü darbecilerin İstanbul'da kontrolü ele almaya çalıştığı, milletin de iradesini yeniden kazanmak için direniş ilk noktalardan biri..

Bazı insanlar darbeye kalkışan askerleri ikna etmeye çalışıyor, kimi askerler halkın emrine itaat ederken kimi de öldürmekle tehdit ediyor. Havalimanının kulesi teslim olmamak için direniyor..

METİN DOĞAN TANKIN ÖNÜNE YATTI

Bu sırada Metin Doğan isimli bir vatandaş havalimanının girişindeki bir tankın önüne yatıyor..

Kılıçdaroğlu tankın önünde durmayı düşünemedi

Kılıçdaroğlu tankın önünde durmayı düşünemedi

KILIÇDAROĞLU O SIRADA HAVALİMANINDAYDI

Kemal Kılıçdaroğlu'nun uçağı işte tam bu karmaşanın ortasında havalimanına iniş yaptı.

Aslında henüz havadayken ülkede bir darbe girişimi olduğu anlaşılmıştı. Havalimanı’nın VIP bölümüne gelen Kılıçdaroğlu burada partililer tarafından karşılandı.

Kılıçdaroğlu o anları şöyle anlatıyor:

"HAVAALANINDAN ÇIKALIM DEDİM"

"Ankara'ya dönmek istedim, ‘Uçaklar kalkmıyor' dediler. ‘Havaalanından çıkalım' dedim, ‘Tanklar kapatmış' dediler"

DURDURAN ADAM OLABİLİRDİ

Fakat Kılıçdaroğlu, daha uçaktan inmeden "darbeye karşı olduğunu" ifade etse de Metin Doğan isimli vatandaşın yaptığı gibi havalimanını işgal eden bir tankın önünde durmayı akıl edemedi. O an bir siyasetçinin önüne gelebilecek en büyük şans geldi; fakat o tankın önünde durmak yerine havaalanından çıkmak istedi.

Kılıçdaroğlu : Tankın önüne önce ben çıkarım İZLE

YELTSİN ÖRNEĞİ

1991 yılında Sovyetler Birliği hükümeti üyesi bir grup ülkede denetimi Sovyet Cumhurbaşkanı Mihail Gorbaçov’dan almaya çalışır.

O dönem muhalefette olan Boris Yeltsin ise Beyaz Saray olarak adlandırılan Rusya Parlamento binasına giderek yanında Rusya Federasyonu Başbakanı Ivan Silaev ve Rusya Federasyonu Sovyeti Başkanı Ruslan Khasbulatov olduğu halde bir bildiri okuyarak gerçekleşmekte olan darbenin yasadışı olduğunu açıklar. Ordudan darbeye destek vermemesini ister. Ayrıca Gorbaçov’un halka seslenebilmesi için genel grev çağrısı yapılır. Bu açıklama tüm Moskova’da bildiri şeklinde dağıtılacak ve bu sayede akşama doğru Moskovalılar Parlamento binasına gelmeye ve barikat yapmaya başlarlar.

Darbe sadece 3 gün sürdükten sonra Gorbaçov tekrar iktidara döner. Fakat bu SSCB ve Gorbaçov'un sonu Yeltsin döneminin ise başlangıcı olur.

Kılıçdaroğlu tankın önünde durmayı düşünemedi