Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler meydanda bir araya gelerek kitap okudu. “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu.
Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen organizasyonda, Erzincan’daki öğrenciler, bu kez sınıflar yerine açık havada kitaplarla buluştu. Erzincan Saat Kulesi arkasındaki meydanda gerçekleştirilen etkinlik, geniş katılımla yapıldı.
PROTOKOL VE ÖĞRENCİLER BİRLİKTE OKUDU
Programa Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Özgür Doğan, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Katılımcılar, oluşturulan okuma alanlarında hep birlikte kitap okuyarak etkinliğe destek verdi.

"OKUMA ALIŞKANLIĞI TEMEL HEDEF"
Etkinlikte konuşan Canpolat, kitap okumanın bireysel gelişimin yanı sıra toplumsal ilerleme açısından da büyük önem taşıdığını belirtti. Açık alanda yapılan bu tür organizasyonların çocukların kitapla olan bağını güçlendirdiğini ifade eden Canpolat, okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasının öncelikli hedef olduğunu dile getirdi.

"KÜTÜPHANELER TOPLUMA DEĞER KATIYOR"
Kütüphane Müdürü Özgür Doğan ise bu yıl etkinliklerin “İyileştiren Kütüphaneler” temasıyla gerçekleştirildiğini hatırlatarak, kütüphanelerin sadece bilgiye erişim noktası değil, aynı zamanda sosyal gelişime katkı sunan önemli merkezler olduğunu vurguladı. Doğan, vatandaşları kütüphane hizmetlerinden daha fazla yararlanmaya davet etti.
Yaklaşık bir saat süren etkinlik boyunca öğrenciler yanlarında getirdikleri ya da kendilerine dağıtılan kitapları ilgiyle okudu. Meydanda oluşan görüntüler, çevredeki vatandaşların da dikkatini çekerken, etkinlik yoğun ilgi gördü.

