Kuzey Kore balistik füze denedi
AA

Pentagon sözcüsünün Kuzey Kore'nin füze denemesi yaptığını tespit ettiklerini açıklamasının ardından, Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders ise konunun ABD Başkanı Donald Trump’a aktarıldığını duyurdu.

Kuzey Kore balistik füze denedi

"SAAT 13:30 GİBİ GERÇEKLEŞTİ"

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Rob Manning, "Doğu yakası saatiyle yaklaşık 13.30’da Kuzey Kore’nin muhtemel bir füze denemesi yaptığını tespit ettik. Durumu değerlendirme sürecindeyiz. Daha sonra hazırlandığında detayları paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Kuzey Kore'den Trump'ı kızdıran füze denemesi VİDEO

"JAPONYA KARA SULARINA DÜŞTÜ"

Rob Manning açıklamasında, "Füze, Kuzey Kore'nin (Başkent Pyongyang'ın kuzeyi) Sain Ni kentinden fırlatıldı ve 1000 kilometre uçtuktan sonra Japon Denizi’ne, Japonya kara suları içindeki bölgeye düştü." ifadesine yer verdi.

Kuzey Kore balistik füze denedi

Amerikan medyasına konuşan bazı ABD'li yetkililer ise füzenin 50 dakika havada kaldığını ve 4 bin 500 kilometre irtifaya ulaştığını söyledi.

KUZEY KORE'DEN AÇIKLAMA

Kuzey Kore, 'Hwasong-15' adı verilen kıtalararası balistik füze denemesinin başarıyla tamamlandığını bu füzenin ABD topraklarını vurabilecek kapasitede olduğunu iddia ederek ABD'ye gözdağı verdi.

Kuzey Kore balistik füze denedi

Kuzey Kore'de balitik deneme haberi büyük bir yankı bulurken, "Ülke lideri Kim Jong-un'un emriyle yapılan denemenin başarıyla tamamlandığı" belirtilen haberlerde, "bu füzenin ABD topraklarını vurabilecek kapasitede olduğu" iddia edildi.

Kuzey Kore balistik füze denedi

NAMLULARIN UCU PYONGYANG'A BAKIYOR

Kuzey Kore'nin son balistik hamlesi yine ortalığı karıştırdı. Japon topraklarına düşen füze, sınırın diğer yanındaki Güney Kore'yi de harekete geçiridi. Askerden arındırılmış bölgenin hemen arkasında bulunan askeri üste konuşlanan topları harekete geçiren Seul yönetimi, sınıra yakın olarak konuşlandırılan topların namlularını Pyongyang'a çevirdi.

Kuzey Kore balistik füze denedi

Kuzey Kore balistik füze denedi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)