ensonhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul İl Başkanı olabilmek için yarıştı.

Değişimcilerin adayı Özgür Çelik, Genel Merkez'in adayı Cemal Canpolat'a üstünlük sağladı.

Başkanlık yarışını 342 oyla kazanan Özgür Çelik, CHP İstanbul İl Başkanı oldu.

600'den fazla il delegesinin oy kullandığı seçimde Cemal Canpolat ise 310 oy aldı.

"CHP kongrelerinin kaybedeni olmaz"

Sonuçların açıklanmasının ardından zafer konuşması için sahneye çıkan Çelik, şunları söyledi:

Cumhuriyet Halk Partisi kongrelerinin kaybedeni olmaz. Konuşmamda da ifade etmiştim. Biz burada sizlerle birlikte el ele, kol kola bu salondan çıkacağız ve demokratik bir Türkiye'nin mücadelesini birlikte vereceğiz demiştim. Bu bir zafer konuşması değil. Biz zafer konuşmasını İstanbul'u yeniden kazandığımızda, Türkiye'yi kazandığımızda gerçekleştireceğiz.

"Kongre heyecanıyla ifade edilmemesi gereken cümleler de ifade edildi"

Tabii ki bir miktar kongrenin heyecanıyla aslında ifade edilmemesi gereken cümleler de ifade edildi. Karşılıklı bir kırılma yaratabilir mi endişesi olmasın. Tüm örgütümüzle kucaklaşmaya hazırız. Demokratik Türkiye'nin mücadelesini birlikte vereceğiz. İstanbul'da, kongrede bana oy veren vermeyen ilçe başkanlarına farklı davranma dönemi bitmiştir. İstanbul'da 39 ilçe başkanına eşit davranan, eşit yaklaşan bir mücadeleyi örgütümüzle birlikte gerçekleştireceğiz. Birleşe birleşe, kucaklaşa kucaklaşa kazanacağız.

"Bu bir başlangıç"

CHP'nin en önemli makamlarından bir tanesine beni layık gören bütün delegelerimize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Örgütümüze sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Çok gururluyum. Hepinize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Bu bir başlangıç. İstanbul'dan Türkiye'ye umudu yaymanın başlangıcı, yeniden İstanbul'u kazanmanın başlangıcı, tüm Türkiye'yi kazanmanın başlangıcı.

Ekrem Başkan sloganları

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından desteklenen Özgür Çelik'in seçimi kazanmasının ardından salonda sık sık, "Ekrem Başkan" sloganları atıldı.

İmamoğlu: Kapsayıcılık kazandı

Seçimler biter bitmez paylaşım yapan İmamoğlu, nezaket ve kapsayıcılığın galip geldiğini söyledi.

İmamoğlu paylaşımında, "CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik'i tebrik ediyorum. Kazanan sadece genç ve başarılı bir parti emekçisi kardeşimiz ve ekibi olmadı; siyasi olgunluk, nezaket ve kapsayıcılık da oldu. İstanbul için birlikte, kol kola çalışacağız" dedi.