Artvin'de kurbanlıklar pazara çıkmayı bekliyor

Artvin'de besiciler, yıl boyunca büyük bir emeklerle yetiştirdikleri kurbanlık hayvanları Kurban Bayramı'na hazırladı.

Artvin'de besiciler, Kurban Bayramı'na hazır... 

Kentte besicilik yapan Fuat Salan, bakımlarını titizlikle sürdürdükleri hayvanlarının bayrama hazır olduğunu söyledi. 

Salan, "Bu yıl Kurban'a yaklaşık 70 hayvan hazırladım. Geçen yıl sayımız daha fazlaydı ancak maliyetlerden dolayı bu yıl sayıyı düşürmek zorunda kaldık.

Çünkü girdi maliyetleri çok arttı. Geçen yıl 10 liraya aldığımız ot 17 lira oldu, 5 liraya aldığımız saman 11 liraya çıktı, 600 liraya aldığımız yem ise 1000 liraya yükseldi.

"HAYVAN FİYATLARINDA O KADAR ARTIŞ YOK"

Yani maliyetlerimiz neredeyse yüzde 80 arttı. Ama hayvan fiyatlarına baktığımızda o kadar artış yok. Geçen yıl 170-200 lira bandında sattığımız hayvanları bu yıl 200-250 lira civarında satabiliyoruz. Geçen yıl bu zamanlarda 20-25 hayvan satmıştım, bu yıl ise daha 15 tane satabildim." dedi.

Salan, "Fiyatlar genelde 20 bin ile 30 bin lira arasında değişiyor. Daha büyük hayvanlar 35-40 bin liraya kadar çıkıyor ama bölgemizde daha çok 25-30 bin liralık hayvanlara talep var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)