Çanakkale'de evi yandı, çatısı çöktü, Kur'an-ı Kerimler sapasağlam kaldı

Bayramiç ilçesindeki çıkan orman yangınında büyük zarar gören Saçaklı köyü sakinlerinden 43 yaşındaki Ali Aydoğan'ın evinin tamamı yandı. Evden sağlam çıkan sadece Kur'an-ı Kerim'ler oldu.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Sarıcaeli köyü yakınlarında, ormanlık alanda yangın çıktı.

Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu dün saat 14.45'te kontrol altına alındı.

YANGINDAN BİR TEK KUR'AN-I KERİMLER SAĞLAM ÇIKTI

Yangında Ali Aydoğan'a ait ev alevlere teslim oldu.

Kullanılmaz hale gelen evden Kur'an-ı Kerim'ler sapasağlam çıktı.

"BAŞKA HİÇBİR ŞEY SAĞ ÇIKMADI"

Evi yanan Ali Aydoğan, "Bu Kur'an-ı Kerim'ler babama aitti. Bir tek evden yanmadık bu Kur-an'ı Kerim'ler çıktı. Başka hiçbir şey sağ yok. Bir tek Kur-an'ı Kerim'ler çıktı." dedi.

"SÖNDÜRDÜĞÜMÜZ YER BEŞ DAKİKADA BİR ALEV ALIYOR"

Yangın söndürme çalışmalarına kendi imkanlarıyla destek veren İsmail Güzel, küle dönen evde Kur'an-ı Kerim'lerin yanmadığını fark ettiği o anları böyle anlattı:

Yangın çıkan köye 30 kilometre uzaktaydım. Bizim büyüklerimiz 'karıncalar bile yangına su taşır' derlerdi. Biz de traktörümüz ile gittik. Soğutma çalışması yapan itfaiye, dubleks tarzı bir evin tamamen çatısı, alt katlar, pencereler ve ahşap olduğu için birinci katlar dahil yanıyordu. 5 dakikada bir rüzgarın etkisi ile söndürdüğümüz yer yine alev alıyor.

"DOLAP YANMASINA RAĞMEN KUR'AN-I KERİM'LER YANMAMIŞ"

Evde ulaşamadığımız bir bölge vardı. Oraya sonradan yapılmış bir duvarı kırarak yanan yere ulaşmaya çalıştık. Zamanında gömme dolap yapılmış. Biz duvarı kırdık ahşap ile karşılaştık. Onu kırdık Kur'an-ı Kerim'ler ile dolu dolap ile karşılaştık. Dolabın kapağının yanmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'ler, dua kitaplarının hiçbiri yanmamış.