Ahmet Sever'in kitap tanıtımını nasıl okumalıyız
ensonhaber.com

abdullah gül

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı döneminde başdanışmanlığını yapan gazeteci Ahmet Sever’in kendisi hakkında yazdığı kitabın yayınlanmasının önüne geçmişti.

Kulislere, Gül'ün Sever'i arayarak "Bu kitabı seçim öncesi yayınlarsan seninle bütün ilişkimi bitiririm" dediği yansımıştı.

"Abdullah Gül ile 12 Yıl" bugün çıktı. Hürriyet gazetesinden Çınar Oskay'ın da Ahmet Sever'le röportajı yayınlandı.

İşte röportajın gizli kodları:

MEYDAN OKUMA BAŞLIĞI DEĞİŞTİ

1. Aydın Doğan Erdoğan'sız bir Türkiye için yeni bir formül buldu. Hürriyet röportajı ilk olarak bu başlıkla verdi: 'Abdullah Gül'ün siyasete dönme şartı, çiftbaşlılık olmaması'

Muhtemelen Hürriyet uyarıldı. Bu meydan okuma için erken olan başlık apar topar değiştirildi, '4 bakan Yüce Divan'a gönderilsin' oldu.

RÖPORTAJIN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜNDE CEMAAT VURGUSU

2. Cemaat'e yakınlığı defalarca dillendirildi. 17-25 Aralık operasyonlarında 'benim bile kasetim olsa korkacak durumum yok' mesajları verdi. Köşk'teki danışman kadrosunda Cemaatçiler olduğu vurgulandı. Ama gelinen noktada Cemaatçiler kaybettiriyor, röportajın önemli bir bölümünde Ekrem Dumanlı'nın tuzağı ve Zaman'ın yalan manşeti var.

YENİ BİR AK PARTİ MÜJDELENİYOR

3. Yeni Türkiye hayali yerden yere vuruluyor. Gezicilere 'biz sizin mesajınızı aldık' mesajı veriliyor. Uzlaşmacı, kavgadan uzan ve tam merkezde 'yeni bir AK Parti' müjdeleniyor.