Başbakan: Dağdakilerin indiğini de göreceğiz

Diyarbakır bugün tarihi günlerden birine şahit oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da Mesud Barzani ve sanatçı Şivan Perwer ile buluştu. Barzani ve Perwer'in katılımıyla büyük bir açılış töreni gerçekleştirildi. Törene birlik ve beraberlik mesajları verildi.

İLK KEZ "KÜRDİSTAN" DEDİ

Açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı. Başbakan'ın yaptığı tarihi konuşmada, "Dağdakilerin indiğini, cezaevlerinin boşaldığını göreceğiz" demesi dikkat çekti. Erdoğan'ın bu sözleri genel af sinyali olarak yorumlandı. Öte yandan Başbakan Erdoğan, konuşmasında ilk kez Kürdistan kelimesini kullandı ve ''Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki değerli kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyorum'' dedi.

BARZANİ KONUŞMASINI TÜRKÇE BİTİRDİ

Mitingde konuşmasını Türkçe bitiren Barzani, "Birbirini kabul etmek, kardeşlik yöntemleriyle yaşamak zamanıdır" dedi. Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses de sahnede düet yaptı. İkilinin okuduğu "Megri" (Ağlama) adlı türkü Emine Erdoğan'ın gözlerini yaşarttı. Erdoğan'ın konuşması sırasında da protokoldeki birçok ismin ağladığı görüldü.