Kurban 2024: İstanbul kurban satışları başladı mı? Kurban pazarları kuruldu mu?
ensonhaber.com

2024 yılında Bayramı 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek.

Müminler, kurban ibadetlerini yerine getirmek için büyükbaş ve küçükbaş hayvan satın alacak.

Kurbanlık alacak olanlar hayvan pazarlarının ne zaman kurulacağını, kurbanlıkların ne zaman büyükşehirlere geleceğini araştırmaya başladı.

Peki kurban pazarları ne zaman açılacak? Hayvan satışları başladı mı? Kurbanlıklar ne zaman satılacak? İşte merak edilenler...

Kurban pazarları kuruldu mu?

Yaklaşan öncesinde İstanbul'daki kurban pazarlarında hummalı çalışmalara başlandı. Satıcılar için kurban yerlerini belirleyen belediyeler, çalışmalarını sürdürüyor.

AA'nın haberine göre; Bahçelievler'deki kurban pazarına bu yıl kurulan 117 çadırın tamamı satıcılar tarafından kiralandı.

Belediye görevlilerinin düzenlediği çadırlardan 89'u büyükbaş, 28'i küçükbaş için ayrıldı.

Çadırları kiralayan satıcılar da iş makineleriyle çalışma yaparak, zemine beton dökülmesi, yemliklerin yerleştirilmesi ve atık giderlerinin kazılması gibi hazırlıklar yaptı.

Kurban satışları başladı mı 2024?

Kurbanlıkların ise haziran başında İstanbul'a getirilmesi bekleniyor.

Türkiye'nin birçok noktasından getirilecek olan kurbanlıklar, canlı hayvan sevk noktalarında İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünün ardından İstanbul'a giriş yapacak.

İl Tarım Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre 1 Haziran'da İstanbul'a girecek kurbanlıklar önceden belirlenen kurban satış noktalarında alıcılarını bekleyecek.