O köyde yaşayan herkes milyoner! Köylüler lüks villalara, arabalara, milyonlara sahip...
ensonhaber.com

hayatı denilince çoğu kişinin aklında ortalama olarak mütevazi bir hayat canlanır. Ancak o köyde yaşayanlar bu mütevazilikten o kadar uzak ki yaşayanların hepsi milyoner.

Dünyanın en zengin köyü unvanına sahip olan köyde normal gelire sahip olan birine rastlamanız imkansız. Milyon dolarlık servetleriyle köy hayatını yeni baştan yazan köy sakinleri görenleri şaşırtmayı başarıyor.

Çin’de yer alan bu köy hikayesiyle duyanları hayrete düşürüyor. Bakın dünyanın en zengin köyü neredeymiş ve hikayesi neymiş…

Milyoner köylüler…

Çin’de yer alan ve dünyanın en zengin köyü unvanını alan köy Huaxi köyü. Çin’in Jiangsu eyaletinde yer alan köyün ilginç hikayesi 1960’ların başında Wu Renbao'nun köy komünist parti komitesi sekreteri olarak atanmasıyla başlıyor.

Wu Renbao tayinin üzerinden 9 yıl geçmesinin arsından 1969 yılında politik olarak riskli ama ekonomik olarak kârlı bir karar alarak köyde tekstil fabrikası kurarak zenginliğin kapısını aralıyor.

Bu kararla birlikte, köylüler tarımdan uzaklaşıp sanayi üretimine yöneliyor ve kazanmaya başlıyorlar. Renbao’nun aldığı bu cesur kararları ve ekonomik reformları sayesinde Huaxi, kısa sürede ekonomik büyüme yaşıyor.

Böyle köyde kim yaşamaz...

Köyde kurulan şirketlerin gelirlerinin %20’si, yıl sonunda tüm sakinlere eşit olarak dağıtılıyor. Bu sayede köydeki herkes, milyonlarca dolarlık servete sahip oluyor. Ayrıca köy sakinleri; ücretsiz sağlık hizmetleri, eğitim, konut, yaşam sigortası ve gıda sübvansiyonları gibi birçok sosyal güvenceden faydalanıyor.

Lüks villalarla çevrili olan ve standart köy hayatından tamamen uzak olan bu köy Longxi Uluslararası Oteli'ne ev sahipliği yapıyor. Otelin yanı sıra köyde Beyaz Saray, Zafer Takı, Sydney Opera Binası ve Çin Seddi gibi dünyaca ünlü yapıların birer kopyaları da yer alıyor.