O sabunu kullanan yaşıyor, ne egzama ne de kepek bırakıyor…
ensonhaber.com

sorunları hemen herkesin yaşadığı ve birçok kişi için oldukça can sıkıcı olan sorunların başında gelir. Özellikle de saç derisinde yaşanan egzama ve sorununu çözmek için ise çeşitli yöntemler bulunur.

Bu sorunların meydana gelmesinin nedeni ise, sağlıksız beslenme, zayıf bağışıklık, yanlış ürün kullanımı, kuru saç derisi ve saç derisindeki yağ oranın dengesizliği olabilir.

Egzama ve kepek gibi sorunların çözümü için ise çeşitli yöntemler bulunur. Bu yöntemler arasında ise en etkili olanları genel olarak doğal yöntemler oluyor. Söz konusu doğal yöntemler arasında yer alan o sabun saç derisinde ki egzamayı da kepeği de alıp götürüyor.

O sabunla yıkayın kepeği de egzamayı da unutun…

Saç derisinde meydana gelen kepek ve egzama sorunlarını çözmede kullanılan doğal sabunlar arasında lavanta sabunu en etkili sonuçları verir.

Lavanta içerdiği antiinflamatuar ve antiseptik özellikleriyle bilinir. Bu özellikler sayesinde de saç derisindeki iltihaplanma, kaşıntı ve döküntü gibi sorunlar için oldukça ideal bir doğal yöntemdir. Lavanta özü içeren sabunlar, saç derisini nazikçe temizlerken aynı zamanda yatıştırıcı ve iyileştirici etkiler sunar.

İçeriğindeki antimikrobiyal etki, saç derisini sağlıklı tutarak kepek oluşumu ve egzama gibi sorunlarının oluşumunu azaltır. Ayrıca lavanta sabunu, saç derisini nemlendirir ve kuruluğu önler.

Lavanta aynı zamanda stres ve anksiyeteyi azaltma konusunda da etkili olduğundan egzama gibi stres nedenli saç derisinde oluşan problemleri azaltmada da oldukça etkili olur.