Osmanlı hekimi sırrı verdi: Her gün 1 bardak için, böbrekte taş bırakmıyor
ensonhaber.com

Böbrekler, vücudun önemli bir parçası olarak metabolizmanın düzenlenmesinde ve atıkların temizlenmesinde kritik bir rol oynar.

Ancak, çeşitli çevresel etkenler ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları gibi faktörler, böbreklerin işlevselliğini etkileyerek taş oluşumuna neden olabilir.

Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşamış ve hekimbaşılık yapmış olan Ahi Çelebi'nin bu alandaki önerdiği doğal çözümler sayesinde böbrek taşı sorununu ortadan kaldırıyor.

Fatih Sultan Mehmed, II. Bayezid, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman dönemlerinde hekimbaşı olarak görev yapmış olan Ahi Çelebi, sırrı verdi.

Bu şifalı suyu içenler kısa sürede böbrek taşlarından kurtuluyor.

Ahi Çelebi’nin böbrek taşlarını kıran yöntemleri

Karanohutun kaynatılıp suyu içilmesi veya yenilmesi, böbrek taşlarının parçalanmasına ve hareket etmesine yardımcı olacaktır.

Ayrıca, hatmi bitkisinin kaynatılıp günlük olarak şekerle karıştırılarak tüketilmesi ve yemeğe eklenmesi durumunda, böbrekteki taşları parçalanacaktır.

Bununla birlikte, kuşkonmaz otu tohumunun balla karıştırılarak macun kıvamına getirilmesi ve balsam yağı ile kullanılmasıyla da böbrek taşlarını yok edecektir.