Tarihin en büyük definesi deniliyor! Tamı tamına 200 ton altın, gümüş orada yatıyor…
ensonhaber.com

300 yıl önce batan San Jose adındaki 200 ton altın, ve zümrüt taşıyan İspanyol savaş gemisini keşfetmek için su altı keşif gemisinin ilk adımı atıldı.

Milyarlarca dolar değerinde eser taşıdığına inanılan gemi bir liman kenti olan Cartegena açıklarında keşfedilmiş ve batıkların kutsal kalesi olarak adlandırılmıştı.

Söz konusu olan İspanyol filosunun amiral gemisi olan ve en büyük kalyonu olan 62 silahlı, üç direkli geminin, Peru'nun Potosi madenlerinden altın, gümüş, zümrüt ve diğer değerli malları taşıdığı iddia ediliyor.

Bir ülke kurtaracak kadar büyük bir serveti taşıdığına inanılan San Jose Karayip Deniz’inde İngiliz gemileriyle karşılaşması ve çatışması sonucunda 600 kişilik mürettebatı ile batmıştı.

18 milyar dolarlık maden…

NTV’nin aktardığı bilgilere bakıldığında ise söz konusu olan tarihin en büyük batığı olarak adlandırılan bu gemi yaklaşık olarak 18 milyar dolarlık değerli madene ev sahipliği yapıyor.

Gemiye yapılması planlanan keşif gezilerinin ise "müdahaleci olmayan" uzaktan sensörler kullanarak gemiyi fotoğraflamaya odaklanma şeklinde gerçekleştireceği belirtildi.

Antropoloji ve Tarih Enstitüsü (ICANH) tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk keşif gezisi sonraki keşiflerin yolunu açabilir ve gemi enkazındaki arkeolojik materyallerin kurtarılmasını sağlayabilir.

Ayrıca keşfin yapılacağı alan Kolonbiya Antropoloji ve Tarih Enstitüsü tarafından ulusal korunan arkeolojik alan olarak ilan edildi.