ABD’de ihbara giden polis, 16 yaşındaki siyah Amerikalıyı öldürdü
ensonhaber.com

ABD'de George Floyd cinayetine ilişkin yargılamanın yapıldığı ve eski polis Derek Chauvin'in 2 ve 3. dereceden cinayet ile 2. dereceden adam öldürme suçlamalarının tümünden suçlu bulunmasından kısa bir süre sonra, bir polis cinayeti daha yaşandı.

Ohio eyaletinin Columbus şehrinde yaşanan olayda, 16 yaşındaki siyah Amerikalı Makiyah Bryant, polis tarafından vurularak öldürüldü.

4 EL ATEŞ ETTİ, HASTANEDE ÖLDÜ

The Columbus Dispatch'in aktardığına göre, bir bıçaklı saldırı ihbarı alan polis, olay yerine geldiğinde 16 yaşındaki Bryant'a 4 el ateş etti.

Olay yerine çağırılan sağlık ekiplerinin hastaneye götürdüğü Bryant, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ABD polisi, 16 yaşındaki bir siyah Amerikalıyı öldürdü VİDEO

“BAĞIMSIZ BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR”

Columbus Belediye Başkanı Andrew Ginther da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bu öğleden sonra genç bir kadın trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Tüm detayları bilmiyoruz. Polisin vücut kamerası görüntüleri var. Olayı mümkün olan en kısa sürede aydınlatmak için çalışıyoruz. Soruşturma bürosu, tüm silahlı saldırılarda olduğu gibi olay yerinde bağımsız bir soruşturma yürütüyor. Elimizdeki bilgileri kullanılabilir olur olmaz paylaşacağız. Vatandaşlardan sakin kalmalarını ve büronun verileri toplamasına izin vermelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.

ABD’de ihbara giden polis, 16 yaşındaki siyah Amerikalıyı öldürdü

“HİÇBİR UYARIDA BULUNMADAN VURULDU” İDDİASI

Öte yandan, yerel basında yer alan diğer haberlere göre, 16 yaşındaki çocuğun kendisine saldıran yetişkinlerden korunmak için elinde bıçak tuttuğu, polis gelir gelmez bıçağı bırakmasına rağmen ateş edilerek öldürüldüğü iddia edildi.

10TV'nin haberine göre, Byrant'ın teyzesi Hazel Bryant, kanala yaptığı açıklamada, polisin Makiyah'ı 'hiçbir uyarıda bulunmadan vurduğunu' söyledi.

Yaşanan cinayetin ardından ise, vatandaşlar sokaklara çıkarak protesto gösterilerine başladı.

ABD’de ihbara giden polis, 16 yaşındaki siyah Amerikalıyı öldürdü