Barselona saldırısına dünyadan tepkiler
ensonhaber.com

Kanlı saldırıya dünya sessiz kalmadı. saldırının hemen ardından Yerel belediye, eyalet ve merkezi hükümet yetkilileri, saldırıyla ilgili acil eylem planı geliştirmek üzere olağanüstü toplandı, acil planlar devreye sokuldu.

İspanya Başbakanı Rajoy, olayın ardından yaptığı açıklamada tüm yetkililerle iletişim içinde olduklarını söyledi.

ULUSLARARASI ARENADAN İLK TEPKİLER

Saldırıya uluslararası arenadan tepkiler geldi. Türk Dışişleri Bakanlığı, İspanya’nın Barselona kentinde meydana gelen terör saldırısına ilişkin yazılı kınama yayınladı.

Barselona saldırısına dünyadan tepkiler

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Barselona’da bugün (17 Ağustos) gerçekleştirilen terör saldırılarını en güçlü şekilde lanetliyoruz. Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha ortaya seren ve tüm insanlığı hedef alan bu menfur saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Dostumuz ve müttefikimiz İspanya’yla terörizme karşı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu ve gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz” denilerek saldırı kınandı, teröre karşı dik ve birlik mesajı verildi.

Barselona saldırısına dünyadan tepkiler

İSPANYA TERÖRE KARŞI YALNIZ KALMADI

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da olayla ilgili konuşarak, "Tüm dünyadaki teröristler bilmelidir ki, ABD ve müttefikleri sizi bulup adalete teslim edecektir," dedi.

Barselona saldırısına dünyadan tepkiler

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, Londra Belediyesinin Müslüman Başkanı Sadiq Khan'da saldırıyı kınadıklarını açıklarken,  ABD Başkanı Trump'ın eşi Melanie Trump, İngiliz İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn gibi çok sayıda isim de terör saldırısıyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yaparak, başsağlığı ve dayanışma mesajları verdiler.Barselona saldırısına dünyadan tepkiler