IKBY'de öğrenciler, depremzedelere yardım kampanyasına katıldı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), deprem bölgesine gönderilmek üzere yardım kampanyası başlattı.

Süleymaniye'de düzenlenen kampanyaya katılanlar arasında öğrenciler de vardı.

Çocuklardan kampanyaya destek

10 yaşındaki Ferhan ve erkek kardeşi, televizyonda deprem olduğunu öğrendikten sonra elbise ve oyuncaklarıyla yardım kampanyasına katıldı.

Kardeşler, ayrıca kumbaralarında topladıkları paraları da depremzedeler için bağışladı.

Deprem hesabına yatırıldı

Kampanyaya ilişkin Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'ndan açıklama yapıldı. Uluslararası Maarif Okulları-Erbil öğrencilerinin, bağış kampanyasında topladıkları 15 bin ABD dolarını, Başkonsolosluğun deprem yardımları için açılan hesabına yatırdıkları kaydedildi.

Duhok'ta yardım noktaları oluşturuldu

Öte yandan, Duhok'ta depremzedeler için kurulan yardım noktalarına vatandaşların yoğun ilgisi sürerken, kentteki öğrenciler de imkanları dahilinde yardımda bulunuyor.

Kentteki Deprem Yardım Toplama Merkezi Sorumlusu Diman Cercis, öğrencilerin yardım kutusuna para attıktan sonra bunların depremzede çocuklara ulaştırılmasını söylediklerini ifade etti:

Onların evsiz kaldığını ve bizden daha çok paraya ihtiyaç duyduklarını dile getirdiler. Mesela bir çocuk en sevdiği oyuncak ayıyı getirdi ve depremzede çocukların oyunsuz kaldığını söyleyerek bu oyuncağın onlara gönderilmesini istedi.

Barzani'nin Gaziantep ziyareti

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'i ziyaret eden IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, "Türkiye büyük bir ülke, büyük bir gayretle bu sıkıntının üstesinden geleceğine inanıyorum." demişti.