Manisa'da 71 yaşında liseden mezun oldu
DHA

Manisa’nın Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı açıköğretim lisesinden bu yıl 47 kişi mezun oldu.

Mezunlar arasında 3 çocuk annesi 6 torun sahibi Serpil Sözer de lise diploması aldı.

Sarıgöl Halk Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törende Serpil Sözer’e diplomasını, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cezmi Yıldırak takdim etti.

TORUNU İÇİN ÜNİVERSİTE OKUYACAK

Gençleri okumaya teşvik etmek için okuduğunu söyleyen Sözer, gençlere yenilikçi olun çağrısı yaptı.

Öte yandan, bir buçuk yıl önce üniversite okuyan torununu kalp krizi sonucu kaybeden Sözer, torunu için şimdiki hedefinin üniversiteye gitmek olduğunu söyledi.

Manisa'da 71 yaşında liseden mezun oldu

“64-65 YAŞINDA KİTAP OKUMAYA BAŞLADIM”

Okumayı çok sevdiğini söyleyen Serpil Sözer, "Gençler bol bol kitap okusunlar. Bizim birçok yazarlarımız ve şairlerimiz var, tarihimizi iyi öğrensinler ve araştırsınlar. Ben dünya klasiklerini okudum, gençlerimizi teşvik için okudum. 64-65 yaşında kitap okumaya başladım. Bir senede üç sınavda ortaokulu bitirdim. Ondan sonra liseyi başladım. Gençlere tavsiyem daima okusunlar, yeniliklere açık olsunlar. İnternetle, cep telefonlarıyla vakit geçirmesinler. İnterneti sadece araştırma yönünde kullansınlar." dedi.

Manisa'da 71 yaşında liseden mezun oldu

“GENÇLERİMİZE ÖRNEK OLSUN”

Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cezmi Yıldırak da  "Biz Halk Eğitim olarak halkımızın isteği doğrultusunda binlerce kurs açıyoruz. Allah'ın ilk emri okudur. Bu doğrultuda Serpil Sözer'in başarısını tebrik ediyor, gençlerimize örnek olmasını diliyorum." dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)