Başbakan Davutoğlu'nun A Takımı Meclis'te
ensonhaber.com

Başbakan Davutoğlu'nun A Takımı Meclis'te

Başbakan Davutoğlu’nun “A Takımı” olarak gösterilen danışmanları, yeni dönem parlamentosunda yer alacak.

Davutoğlu’nun başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, en yakınındaki isim olan öğrencisi Ali Sarıkaya, SETA analistlerinden Taha Özhan milletvekili oldu. Davutoğlu’nun doktoru Prof. Celil Göçer de TBMM’ye girdi.

İBRAHİM TURAN DA MİLLETVEKİLİ OLDU

Habertürk'ten Volan Yanardağ'ın haberine göre, Davutoğlu’nun aday olmasını özel olarak istediği Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, Mavi Marmara saldırısında katledilen Furkan Doğan’ın babası akademisyen Ahmet Doğan, AİHM’de başörtüsü davası açan Leyla Şahin de artık TBMM’de. Eski Borsa İstanbul Başkanı ve Davutoğlu’nun öğrencisi İbrahim Turhan da milletvekili oldu. Turhan’ın, olası bir AK Parti hükümetinde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yerini alması bekleniyor.

MECLİS'E GİREMEYEN TEK İSİM ÖĞRENCİSİ OLDU

Davutoğlu’nun A Takımı’ndan Meclis’e giremeyen tek isim, öğrencisi Profesör Emine Nur Günay oldu. Davutoğlu’nun isteğiyle Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü’nden istifa ederek İzmir’den aday olan Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, seçilemedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanları Aydın Ünal ile Ali İhsan Arslan Ankara’dan, damadı Berat Albayrak da İstanbul’dan Meclis’e girdi. AK Parti MYK, belediye başkanlarının aday olmamaları kararı almış, iki ismi bu karar dışında bırakmıştı. Belediye başkanlığından istifa eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile Sakarya Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de milletvekili seçildi.

GECE MORALİ

Başbakan Davutoğlu, seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasının ardından Başbakanlık Resmi Konutu’na geçti. Konutta, Davutoğlu’nu, kızı Sefure Davutoğlu’nun organizasyonu ile Başbakan’ı birlikte çalıştığı ekip, alkışlarla karşıladı. Başbakan kendisini karşılayanlara “Sizinle yürümek bir onurdur” dedi. Davutoğlu’nun bu sürpriz üzerine duygulandığı kaydedildi.