- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı el Burhan'ı Ankara'da resmi törenle karşıladı.
- İkili, Türkiye ile Sudan arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve Sudan'daki çatışmaların sona erdirilmesi konularını görüştü.
- Erdoğan, Türkiye'nin, Sudan'daki insani krizle mücadele için yardım etmeye devam edeceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomatik mesaisi devam ediyor.
Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el Burhan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunuyor.
RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI
Bu kapsamda Ankara'ya gelen el Burhan, burada Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı.

İKİLİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİLER
Törenin ardından bir araya gelen el Burhan ile Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, baş başa görüşmelerini gerçekleştirdi.

ÇALIŞMA YEMEĞİNE KATILACAKLAR
İkili görüşmenin ardından el Burhan ve Erdoğan, külliyede düzenlenen 'çalışma yemeği'ne katılacak.
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görüşmenin detaylarını paylaştı.
Yapılan açıklamada liderlerin Türkiye ile Sudan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldığı belirtildi.
BİRÇOK ALANDA İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Sudan arasında ticaretten tarıma, savunma sanayiinden madenciliğe kadar birçok alanda iş birliğinin ilerletileceğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı, Sudan’da devam eden çatışmaların dünyanın en büyük insani krizlerinden birine yol açtığını, özellikle El Feşir bölgesinde insanlığa karşı suça varan eylemlerin yaşandığını ve bunları engellemek için ciddi ve kararlı adımlar atılması gerektiğini belirtti.
TÜRKİYE İNSANİ YARDIMLARINI SÜRDÜRECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Sudan’da huzur, istikrar ve toprak bütünlüğünün korunmasını arzuladığını, ateşkesin sağlanması ile Sudanlılar arasında kalıcı barışın tesisinin hedeflendiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin insani krizle karşı karşıya kalan Sudanlıların ihtiyaçlarını insani yardımlar yoluyla karşılamaya devam edeceğini belirtti.



