İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Türkçe paylaştığı mesajda Türkiye'ye teşekkür ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin İran halkı için ettiği dualar ve gösterdiği dayanışma bizler için büyük bir güç ve moral kaynağıdır" ifadesini kullandı.
İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.
İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.
ABD-İsrail saldırılarında İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili yaşamını yitirdi.
İRAN'DAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, sosyal medya hesabından Türkçe paylaştığı mesajda Türkiye'ye teşekkür etti.
Arakçi, "Ramazan'ın bu mübarek günlerinde kardeş Türk milletinin ve dost Türkiye Cumhuriyeti'nin İran halkı için ettiği dualar ve gösterdiği dayanışma bizler için büyük bir güç ve moral kaynağıdır" dedi.
İran'ın egemenliğini ve halkının güvenliğini kararlılıkla savunmaya devam edeceğini belirten Arakçi, "Adaletin ve barışın galip geleceğine inanıyoruz. Dualarınız ve desteğiniz için içtenlikle teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

RUS PETROLÜ ELEŞTİRİSİ
Bir başka paylaşımında da ABD'nin Rus petrolünün alınmaması için ülkelere baskı uyguladığını hatırlatan Arakçi, "ABD, aylarca Rusya'dan petrol ithalatını durdurması için Hindistan'a baskı ve zorbalık yaptı. Ancak İran'la iki haftalık savaşın ardından Beyaz Saray, şimdi de Hindistan dahil tüm dünyaya Rus ham petrolünü satın alması için yalvarıyor" dedi.
Arakçi, Avrupa ülkelerinin ABD'ye desteğine de değinerek, "Avrupa, İran'a karşı yürütülen yasa dışı savaşı destekleyerek Rusya'ya karşı ABD'nin desteğini kazanacağını düşünüyordu" ifadesini kullanırken bunu 'gerçekten acınası bir durum' şeklinde yorumladı.