Kış lastiği kuralına uymayanlara bin 152 lira ceza kesilecek

Sonbaharın bitmesiyle beraber ülke genelinde kış hazırlıkları başladı.

Bu kapsamda, kış lastiği takma uygulaması için şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için uyarı geldi.

1 Aralık Perşembe gününden itibaren kış lastiği uygulaması başlayacak ve kurallara uymayan araçların işletmecilerine bin 152 lira idari para cezası uygulanacak.

Kış lastiği kuralı ile beraber Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ticari araçlar üzerinde zorunlu kış lastiği uygulaması öncesi sürücüleri uyardı.

Ekipler kış lastiği bilgilendirmesi yaptı

Emniyet ekipleri, Yozgat-Ankara karayolu Koç Emek uygulama noktasında yük ve yolcu taşıyan ticari araçları durdurarak sürücüleri, kış lastiği takmanın önemini ve lastik diş derinliklerinin ne kadar olması gerektiğini konusunda hem bilgilendirdi hem de sürücülere broşür dağıttı.

Kış lastiği uygulaması yarın başlıyor: Bin 152 lira cezası var VİDEO

Kış lastiği kuralına uymayanlara bin 152 lira ceza kesilecek

"Uygulamayı çok faydalı buluyoruz"

Emniyet ekiplerinin uyarıları dolayısıyla memnuniyetini ifade eden şoför Talat Tilgir, "Polis ekipleri bizi durdurdu. Lastiklerimizi kontrol ettiler. Biz ticari olduğumuz için lastiklerimizin diş derinliği 10 santimetre. Uygulamayı çok iyi buluyoruz, başkalarının yaptığı hataları biz ödemeyelim diye bu tür kontrollerin olması güzel. Biz lastiklerimizin şu anda kış lastiği olması gerektiği ve yeterli olmaları konusunda uyarıldık. Bize broşür de dağıtıldı ve detaylı bir şekilde okuyup gerekeni yapacağız.” dedi. Şoför Veysel Karacaoğlan ise, “Kış lastiğinin zorunlu olması güzel, hatta bunu hususi araçlarda da yaparsak çok iyi olur. Biz yük taşıyoruz, yolcu taşıyoruz sonuçta bir emek harcıyoruz. Emeğimizin karşılığı zayi olmasın. Uygulamayı çok beğendik, çok güzel." şeklinde konuştu.

Kış lastiği kuralına uymayanlara bin 152 lira ceza kesilecek

"1 Aralık-1 Nisan arası zorunlu olacak"

İHA'nın haberine göre, Yozgat Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Komiser Eren Yavuz da kış lastiği uygulamasının 1 Aralık ile 1 Nisan günleri arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda zorunlu olacağını hatırlatarak sözlerinde:

"Bizler de uygulamaya saatler kala sürücülerimizi bilgilendirme amaçlı ilimizde farklı noktalarda denetimlerimizi sürdürüyoruz. Aynı şekilde hususi otomobil kullanan sürücülerimizin de kendi can güvenlikleri için kış lastiği takmalarını öneriyoruz. Yılın zorunlu tutulan dönemlerinde yük ve yolcu taşımacılığı yapıp kış lastiği taktırmayan sürücülerimize bin 152 lira idari para cezası uyguluyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kış lastiği kuralına uymayanlara bin 152 lira ceza kesilecek