Hamas: Ateşkes için yarını bekleyeceğiz

Hamas: Ateşkes için yarını bekleyeceğiz

Akşam saatlerinde "İsrail'le ateşkes için anlaşmaya varıldı" duyurusu yapan Hamas'tan yeni bir açıklama geldi.

Hamas'ın Siyasi Birimi Üyesi İzzet er-Reşak, İsrail ile ateşkes anlaşmasının bu gece (dün) ilan edilmeyeceğini belirtti.

"BU GECE İLAN EDİLEMEYECEK"

Reşak Mısır'ın başkenti Kahire'de, Mısır ve Filistinli yetkililerin ateşkesi görüşmek üzere toplandığı bir otelde yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in daha önce üzerinde anlaşmaya varılmış ateşkes maddelerine cevap vermemesinden dolayı ateşkesin bu gece ilan edilmeyeceğini belirtti.

İsrail'in Mısır ve Filistin tarafından üzerinde anlaşmaya varılan Gazze'de ateşin durmasını içeren maddelere cevap vermediğini vurgulayan Reşak ''Hala İsrail tarafından cevap bekliyoruz. Ateşkesin yarın (bugün) ilan edilmesini temenni ediyoruz'' dedi.İsrail'in ateşkes teklifine yanıt vermediğini söyleyen Hamas'tan bir yetkili, ateşkesin bu gece mümkün olmayacağını belirtti ve "Yarına kadar beklememiz gerekiyor" dedi.

21.00'DA İLAN EDİLECEKTİ

Hamas, akşam saatlerinde Mısır'ın arabuluculuğa İsrail ile ateş üzerine anlaşma sağlandığı duyurmuştu. Yapılan açıklamada TSİ 21.00'de ateşkes ilan edileceği ve 00.00'da yürülüğe gireceği bildirilmişti.

DAVUTOĞLU DA AÇIKLAMIŞTI

Gazze'yi ziyaretinin ardından Mısır'a geçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamada Hamas'ı destekler nitelikteydi: ''Ateşkes anlaşması yapıldı. Bu gece 00.00'de ateşkes yürürlüğe girecek.''

Hamas kanadından bu yönde bir açıklama yapılırken, İsrail'den 'ateşkes anlaşmasının henüz sonlandırılmadığı' açıklaması geldi. Mısır yetkililerince yapılan açıklamada da 'İsrail'le görüşmelerin devam ettiği' kaydedildi.