Antalya'da Türkiye’nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar’ın anıları yandı
DHA

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, 21 Ocak 2012'de, Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon sonunda Türkiye'nin ilk yüz nakillisi olan Acar Uğur, henüz 35 günlükken evlerinde çıkan yangında yüzünü kaybettiğini, 7 gündür süren yangında da 27 yıllık anılarının yok olduğunu söyledi.

“ÇOCUKLUK ANILARIM KÜL OLDU”

Gebece'ye Kurban Bayramı'nda gittiğini belirten Acar, "Bayramdan sonra Akdeniz Üniversitesi'ndeki işime döndüm. Son görüşüm bu oldu. Yangının boyutu çok büyük, Manavgat ve Gebece'de yaşayanlara 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum. 2 orman çalışanının hayatını kaybettiği Beloluk mevkisi çocukluğumun ve unutulmaz anılarımın olduğu yerlerdir. Şimdi çocukluk anılarım kül oldu." diye konuştu.

Yaptığı telefon görüşmesinde, yayla evlerinin 25- 30'unun yandığını öğrendiğini belirten Acar, "Ormanlarımız, tarlalarımız ve evlerimiz yanmış. Geçmiş olsun, biz yine ayağa kalkarız." dedi.

Antalya'da Türkiye’nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar’ın anıları yandı

Antalya'da Türkiye’nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar’ın anıları yandı VİDEO

HABİBE TEYZE'NİN KEÇİLERİ GELDİ

Öte yandan, Manavgat'ı etkisi altına alan orman yangınlarında evini ve hayvanlarını kaybeden Habibe Güven'e (60) ise Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen aracılığıyla Konya'dan bağış kampanyasında gelen 2 keçi teslim edildi.

Oymapınar Mahallesi'nde yangından sonra hayvanları ölen ve tek geçim kaynağının keçileri olduğunu belirten Güven, belediye ekiplerince keçilerin ve yemlerin getirildiğini görünce duygusal anlar yaşadı.

Güven, evinin ve ahırının yandığını gözyaşlarıyla anlatıp, kendisini unutmadığı için Sözen'e teşekkür etti.

Antalya'da Türkiye’nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar’ın anıları yandı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)