Bolu’daki orman yangını büyüyor: Karadan müdahale sürüyor

Göynük ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını gece saatlerinde de kontrol altına alınamadı. Yangına karadan müdahale sürüyor.

Bolu'da Çatacık köyü mevkiinde saat 15.30 sıralarında ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

YANGIN GECE BOYUNCA KONTROL ALTINA ALINAMADI

Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede yayılan yangını söndürebilmek için ekipler ve köylüler seferber oldu. Saatlerdir süren yangın gece de kontrol altına alınamadı.

Yangına havanın kararmasıyla, helikopter müdahalesi edilemezken, yangını söndürmek için ekipler karadan müdahalesini sürdürmeye devam ediyor.

Orman bölgesinin dik arazilerde olması sebebiyle alevlere ulaşamayan ekipler için, kepçe ve dozer yardımıyla yollar açılıyor. Gecenin karanlığını ise alevler aydınlattı.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Yaklaşık 8 saattir devam eden yangın gece saatlerinde kontrol altına alındı.

Sosyal medya hesabından yangının kontrol alındığını ifade eden Bolu Valisi Abdulaziz Aydın şunları söyledi:

"Bugün 15.29 sıralarında Göynük ilçemizin Çatacık Köyü, Merkez Mahallesi Sünnet Gölü civarında bulunan ormanlık alanda başlayan yangın, fedakarca görev yapan tüm ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmalarımız devam etmektedir. Allah ilimizi ve ülkemizi her türlü kazadan ve afetten muhafaza eylesin inşallah"