- Eskişehir'de süratli bir otomobil, tramvaydan inen yayalara çarparak 3 kişinin ölümüne neden oldu.
- Sürücü M.D., aracı olay yerinden 1 kilometre uzakta bırakarak kaçtı ve daha sonra polis tarafından yakalandı.
- Kazada ölen yayaların yakınları sinir krizi geçirirken, diğer gözetim altına alınan kişilerle beraber sürücü gözaltına alındı.
Eskişehir'de Sultandere Mahallesi Selami Vardar Bulvarı'nda ismi M.D. olduğu iddia edilen şahsın idaresindeki 26 ADU 714 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda tramvaydan inen 3 yayaya çarptı.
Yaşanan çarpışmanın etkisiyle yayalar metrelerce savruldu. Kazanın ardından otomobil olay yerinden kaçtı.
OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ ARACI BIRAKIP KAÇTI
İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde, yayaların hayatlarını kaybettikleri belirlendi.
Kazaya karışan otomobil ise, olayın gerçekleştiği yerden 1 kilometre uzaklıkta terk edilmiş halde bulundu. Ölenlerin yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi.

"BURAYA GELDİĞİMİZDE DE ORTALIK KARIŞMIŞTI, CESETLER VARDI"
Olaya tanık olan vatandaş Berkay Akçeşme, "Biz sadece kaçan aracı gördük. Buraya geldiğimizde de ortalık karışmıştı, cesetler vardı. Tramvaydan inenlere vurmuş, 3 ölü var ama yaralı yok. Araba çok süratliymiş, aşağıya kadar sürüklemiş" dedi.
Kazaya karışan otomobilde yolcu olarak bulunan bir kişi polis ekiplerince yakalandı. İsmi M.D. olduğu iddia edilen sürücünün ise aranmasına devam edildiği öğrenildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Kazanın ardından aracı 1 kilometre uzaklıkta bırakıp kaçan sürücünün yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları sürerken; Eren Akyol (20), Ayşegül Seliti (14) ve Samiye Saygı olay yerinde hayatını kaybetti. Eren Akyol'un 5 gün sonra askere gitmeye hazırlandığı öğrenildi. Samiye Saygı'nın ise Eskişehir Şehir Hastanesi'nde hizmetli olarak çalıştığı bilgisi edinildi.
Hayatını kaybeden yayaların cenazeleri, otopsileri için hastane morguna kaldırıldı.
3 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN OTOMOBİL İNCELENDİ
Olay yeri inceleme ekipleri olay yerinden 1 kilometre uzaklıkta bulunan otomobilde inceleme başlatıldı.
Ekipler, hava yastıkları patlayan ve kullanılamayacak duruma gelen aracın içerisini detaylıca kontrol etti.

YARIŞ YAPARKEN KAZA GERÇEKLEŞTİ
Ekiplerin başlattığı çalışmalarda, Muhammed D. idaresindeki otomobil ile başka bir aracın yarıştığı ve bahse konu sürücünün aracı geçmek için otomobiliyle tramvay yoluna girdiği öğrenildi.
Kazanın ardından Muhammed D.’nin kendi otomobilini yol kenarında bıraktığı ve başka bir araca binerek kaçtığı belirlendi. Polis tarafından yapılan çalışmalardan 71 Evler Nahallesi'nde bir evde olduğu belirlenen sürücü, Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipler tarafından gözaltına alındı.
Kazada Muhammed D.’nin kullandığı araçta bulunan Fırat D., Emin D., Volkan Ş. ile yarıştığı araçta bulunan Sefa A. ve Musa Can A. da gözaltına alındı.
3 kişininim ölümüne neden olan Muhammed D., Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından polis merkezine götürüldü.