Teröristlerin tahrip ettiği okullarda eğitime başlandı

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, terör örgütü YPG/PKK tarafından roketli saldırı düzenlenmişti.

Hain saldırıda atılan 5 roket, Kocatepe İlkokulu, Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi, Karkamış Anaokulu ile çok sayıda ev ve iş yerine isabet etti.

Olayda 1'i çocuk 1'i öğretmen 2 kişi şehit oldu.

Bölgedeki okullar tatil edildi

Saldırı noktasına giden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bu hafta Karkamış’ta tüm okullarımızı tatil edeceğiz. Hızlı bir şekilde okullarımızı onaracağız." ifadelerini kullanmıştı.

Teröristlerin tahrip ettiği okullarda eğitime başlandı

Okullar onarıldı

Bunun üzerine 21 Kasım'da gerçekleştirilen saldırıda hasar gören okullar onarıldı.

Şehit öğretmen Ayşenur Alkan'ın adı görev yaptığı okula verilmişti.

Çalışmaların ardından bugün yeniden zil sesinin çaldığı ilçede, 9 günlük aranın ardından eğitim öğretim yeniden başladı.

Teröristlerin tahrip ettiği okullarda eğitime başlandı

Şehit öğretmenin sınıfına atama yapıldı

Saldırıda hayatını kaybeden Ayşenur Alkan'ın 4-C sınıfına ise yeni atama yapıldı.

AA'nın aktarımına göre; okulların açılmasıyla sınıfta yeni öğrencileriyle buluşan Zeliha Ağaoğlu, çocuklarla yakından ilgilendi.

Teröristlerin tahrip ettiği okullarda eğitime başlandı

Ayşenur Öğretmen'in son ders notu tahtada

Öte yandan, Ayşenur Öğretmen'in hayatını kaybetmeden bir süre önce işlediği matematik ders notlarının tahtada yazılı olduğu görüldü.

Saldırıdan kısa süre önce Ayşenur Öğretmen'in, tahtaya "Çıkarma işleminde tahmini sonuç" başlığıyla "Çıkarma işleminde tahmini sonuç bulurken sayılar en yakın onluk ile en yakın yüzlüğe yuvarlanır. İşlem sonucunda tahmini sonucu bulmak için en büyük sayıdan en küçük sayıyı çıkarır, farkı buluruz." notunu ve örnek işlemler yazdığı görüldü.

Ayşenur öğretmenin son derste yazdığı notlar sınıfındaki tahtada VİDEO

Teröristlerin tahrip ettiği okullarda eğitime başlandı

"Ayşenur Öğretmen'i göremeyince çok üzüldüm"

Alkan'ın öğrencilerinden Melike Çetin, okula yeniden geldiği için mutlu olduğunu belirterek, "Okulda Ayşenur Öğretmen'i göremeyince çok üzüldüm. Okula geldiğimde tahtada halen yazdıkları duruyordu. Bunu görünce de çok üzüldüm. Şimdi yeni öğretmen geldi." ifadelerini kullandı.

"Ayşenur Öğretmen çok iyi bir öğretmendi"

İsa Çekirge ise Ayşenur Öğretmen'i göremediği için üzgün olduğunu vurgulayarak, "Onu göremeyince ağlamıştım. Yeni öğretmenimiz geldi ama Ayşenur Öğretmen'i çok özlüyorum." diye konuştu.

Üzüntüsünü dile getiren öğrencilerden Fatma Hali de, "Okula geldiğimde Ayşenur Öğretmen'i göremedim. Yeni öğretmen geldi, eğitime onunla devam edeceğiz. Ama yine de çok üzülüyorum. Çünkü Ayşenur Öğretmen çok iyi bir öğretmendi, onu çok seviyorduk." dedi.

Öğrenci Şam Meşan, "Okulda Ayşe Hoca'yı görmediğim için üzüldük. O bize her gün oyun oynatıyordu. Onu çok seviyorduk. Önceden ona her gün mektup verirdim. Yeni öğretmen için de sevindik ama yine de Ayşe Öğretmen için üzgünüz." diye konuştu.

Teröristlerin tahrip ettiği okullarda eğitime başlandı

Şehit öğretmenin üzüntüsü yaşanıyor

Veli Aydın Yıldırım, Ayşenur Öğretmen'in üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, bir daha bunların yaşanmamasını temenni etti.

Çocuğunun da okulu özlediğini anlatan Yıldırım, "Halen daha tedirginlik var, korkuyor çocuklar. Benim çocuğum 3. sınıfa gidiyor. Derslere verilen arayı da önümüzdeki günlerde atlatacaklarını düşünüyorum." diye konuştu.

Teröristlerin tahrip ettiği okullarda eğitime başlandı

"Artık sıkıntı olmayacağını düşünüyorum"

Veli Tuğba Alparslan ise halen olayın şokunu atlatamadıklarını anlatarak, "Çocuğum 2. sınıfa gidiyor. Okula bırakıp gideceğim, zaten öğretmenleri burada. Artık burası daha güvenli. Artık sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Zaten öğretmenlerimize de güveniyoruz." dedi.

Teröristlerin tahrip ettiği okullarda eğitime başlandı