Savcı Zekeriya Öz avukatının cenazesine katıldı - izle

HSYK'nın kararnamesiyle 11 Şubat'ta Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinden Bolu'ya düz savcı olarak atanan savcı Zekeriya Öz'ün eski avukatı Mahmut Gönültaş (45), dün Hadımköy gişelerinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Gönültaş'ın cenazesine Zekeriya Öz de katıldı. Dün geçirdiği trafik kazası sonucunda yaşamını yitiren Savcı Zekeriya Öz'ün avukatı Mahmut Gönültaş, Sultanahmet Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Savcı Zekeriya Öz avukatının cenazesine katıldı - izle

Savcı Zekeriya Öz avukatının cenazesine katıldı

Savcı Zekeriya Öz avukatının cenazesine katıldı - izle

ÖZ DE CAMİYE GELDİ

Gönültaş'ın müvekkili olan Savcı Zekeriya Öz de cenaze namazı için öğle saatlerinde Sultanahmet Camii'ne geldi. Öz, konuyla ilgili açıklama yapmadan caminin avlusundan içeri girdi. Hürriyet'e konuşan ve isminin verilmesini istemeyen Avukat Gönültaş'ın yakın bir arkadaşı ise Gönültaş'ın tehditler aldığını ve neden dün Hadımköy'de olduğunun bilinmediğini söyledi. Avukatın öldüğü yerde hiçbir MOBESE kamerasının bulunmaması da dikkat çekti. Savcı Öz, gazetecilerin kazayla ilgili sorularına yanıt vermedi. Öz'ün İstanbul'dan Bolu'ya atandıktan sonra bıyığını kesmesi de dikkat çekti.

SAVCI ÖZ'DEN BAŞSAĞLIĞI TWEETİ

Savcı Öz, Twitter hesabında Gönültaş için "Gönül dostum Avukat Mahmut Gönültaş'ı elim kazada kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Ailesi ve sevenlerinin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin" diye yazdı.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN VEKİLLİĞİNDEN İSTİFA ETMİŞTİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'e hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 6. duruşması 22 Şubat'ta görülmüştü. Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 29. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, şikayetçi savcı Zekeriya Öz'ün avukatı Mahmut Gönültaş ise UYAP üzerinden vekillikten istifa ettiğine dair mahkemeye dilekçe göndermiş, istifa dilekçesi savcı Öz'e tebliğ edilmişti.

Savcı Zekeriya Öz avukatının cenazesine katıldı - izle