Zorla evlendirilmek istenen genç kız şikayetçi olmadı
İHA

Ceylan Beyazkaya, 6 ay önce nişanlandığı M.T. ile Adana'nın Seyhan Belediyesi Nikah Salonu'nda nikah kıymak üzereyken polisi arayarak, “Annem beni zorla evlendiriyor, ben evlenmek istemiyorum.” diye yardım istemişti.

Olay yerine gelen polis genç kızı gözyaşları içinde bulmuş; anne, damat ve kızı polis merkezine götürmüştü.

İLK İFADESİNDE TEHDİT EDİLDİĞİ SÖYLEMİŞTİ

Genç kız polis merkezinde verdiği ilk ifadesinde, “Ben yaklaşık 6 ay önce annemin akrabası olan M.T. ile istemememe rağmen annem tarafından tehdit edilerek nişanlandım. Annem, M.T.'nin maddi durumu iyi olduğu için beni onunla evlendirmek istiyor. Ben anneme istemediğimi ısrarla söyledim ama buna rağmen beni M.T. ile nişanladılar. Nişanlım ile nikah kıyılacaktı. Ben istemediğim için polisi aradım. Anneme ben evlenmeyi istemediğimi söyleyince, 'sen bizim başımızı öne eğdiremezsin, kimseye bir şey söyleme, söylersen sene mahvederim' diyerek tehdit etti. Nişanlım bana baskı yapmadı. Annem beni tehdit etti ancak ben ondan şikayetçi değilim." dedi.

Adana'da zorla evlendirilmek istenen kızı polis kurtardı İZLE

"NİŞANLIM VE ANNEMLE PROBLEMİM YOK"

Anne ise suçlamaları kabul etmedi. Bunun üzerine genç kız, annesi ve damat polis merkezinden evlerine gitti. Bir gün sonra polis merkezine tekrar gelen Ceylan Beyazkaya’nın bu kez de ifadesinde, “Annem beni zorla evlendirdiği yönündeki ifadem yaşadığım olayın korkusundandır. Nikah günü ben arkadaşlarıma kötü olduğumu rahatsızlandığımı söylemiştim. Bu arkadaşlarımdan biri bunu yanlış anlayarak evlenmek istemediğimi düşünüp polisi aramış olabilir. Sonra nikah salonunda karşımda polisi gördüm. Ben hem karşımda polisi görünce hem de yaşadığım psikolojiden dolayı ne dediğimi hatırlamıyorum. Benim ne nişanlımla ne de annemle problemim yoktur. Annem ve nişanlımdan şikayetçi değilim." dediği öğrenildi.

Zorla evlendirilmek istenen genç kız şikayetçi olmadı

"BEN KIZIMA BASKI YAPMADIM"

Anne A.B.’nin ise "Kızım 6 ay önce kendi isteğiyle benim uzaktan akrabam olan M.T. ile nişanlandı. Ben kızıma baskı yapmadım her şey kendi rızasıyla oldu. Bugün nikah vardı kızım polisi aramış ve zorla evlendirildiğini söylemiş. Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Ben polisler geldiğinde kızımın evlenmek istemediğini öğrendim. Her şey kızımın rızasıyla oldu. Kızım nikah salonuna gelince evlenmekten vazgeçti." şeklinde konuştuğu aktarıldı.

Zorla evlendirilmek istenen genç kız şikayetçi olmadı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)