İngiltere'de taşsız molotofsuz Kobani eylemi

londra

Kobani'ye saldıran terör örgütü IŞİD'e tepki gösterme bahanesiyle bazı şehirlerde gösteri yapan gruplar, polise taş ve sopalarla saldırıp, binaları, resmi ve özel araçları yaktı.

AVRUPA'YA TAŞ YOK, MOLOTOF YOK

Kürtler, birçok Avrupa şehrinde de Kobani'ye destek için eylem düzenledi. Başta İngiltere'nin başkenti Londra olmak üzere Berlin, Lahey, Paris gibi şehirlerde yapılan gösterilerde, eylemcilerin taş, sopa ve molotof kullanmamaları dikkat çekti.

Avrupa'da Kobani protestoları İZLE

LONDRA'NIN EN İŞLEK METROSUNU İŞGAL

Londra'da Oxford Circus metro istasyonuna giren ve giriş çıkışları engelleyen göstericiler ellerinde "Kürdistan Türkiye için tampon bölge değildir" yazılı pankartlar açtı.

İngiltere'de taşsız molotofsuz Kobani eylemi

Göstericiler koalisyon güçlerinden ise Kobani'yi kuşatan IŞİD hedeflerini havadan vurmalarını istedi.

Kürt protestocuların işgal ettiği metro istasyonu Londra'nın en kalabalık ve işlek istasyonlarından birisi olarak biliniyor.

GÖSTERİLER MEYDANA İNDİ

Londra'daki gösteriler akşam saatlerinde Trafalgar meydanında devam etti.

İngiltere'de taşsız molotofsuz Kobani eylemi

İngiltere'de taşsız molotofsuz Kobani eylemi

İngiltere'de taşsız molotofsuz Kobani eylemi

KÜRT GÖSTERİCİLER CAMERON'UN EVİNİN ÖNÜNDE

İngiltere Başbakanı David Cameron'un evinin bulunduğu Downing Street önünde ise Kürt göstericilerin açlık grevi devam ediyor.

IŞİD'İN KAFA KESMESİNİ CANLANDIRDILAR

İngiliz insani yardım çalışanı Alan Henning'in IŞİD militanları tarafından başının kesilerek öldürülmesinden bir gün sonra, Downing Street'teki Kürt göstericiler IŞİD'in esirlerin başını kesmesini protesto etti.

IŞİD militanı kılığına giren iki Kürt göstericinin önünde yine aynı gruptan iki gösterici üzerlerinde turuncu mahkum elbiselerine benzer kıyafetlerle diz çöktü.

HOLLANDA

Hollanda'nın Lahey kentinde parlamento binasına giren 100'e yakın Kürt gösterici de benzer talepleri dile getirdi.

"Kobani'deki sivillerin kurtarılmasını istiyoruz. Batı harekete geçmeli" diyen göstericilere parlamento güvenliği müdahale etti.

Aynı sırada Parlamento binasının üzerinde de polis helikopterleri görüldü.

İSVEÇ

İsveç'te ise Stockholm havalimanında toplanan Kürt göstericiler Kobani saldırılarını protesto etti ve yine Batılı ülkelerden harekete geçmelerini istedi.

FRANSA

Fransa'da ise Paris'in Orly Havalimanı'nda Kürtlerin Kobani'ye destek gösterisi vardı. Havalimanını işgal eden göstericiler IŞİD'in saldırılarını protesto etti.

ALMANYA

Almanya'nın Brelin ve Frankfurt şehirlerinde de yüzlercekişi protesto gösterilerine katılıyor. Frankfurt'ta Türkiye Konsolosluğu önünde, Berlin'de ise ABD Büyükelçiliği önünde gösteriler düzenlendi.