İstanbul'da kafeyi birbirine katan müşteri polisten kaçamadı

Avcılar'da gittiği kafede çalışanlarla tartışıp, tezgahı dağıtan, taşkınlık çıkartan müşteri hakkında soruşturma başlatılmıştı. Olay sonrası harekete geçen polis ekipleri, saldırgan müşteriyi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

AA AA
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

İstanbul Avcılar'da bulunan kafeye gelen bir müşteri, limonata sipariş ettikten sonra parayı tezgaha fırlattı.

Bunun üzerine, kafede çalışan kadın ile müşteri arasında tartışma çıktı.

KAFEYİ BİRBİRİNE KATTI

Tezgahtaki malzemeleri dağıtan müşteri, çevredekilerin araya girmesiyle iş yerinden uzaklaştı.

O anlar kafenin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

ŞİKAYET ÜZERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kafe çalışanı kadın, müşterinin giderken kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Müşteri hakkında kadın çalışan, yaşananlar sonrası şikayette bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, müşterinin taşkınlık yaptığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine çalışma başlatıldı.

ŞÜPHELİ KISA SÜREDE YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

Şüpheli A.Ü, 'mala zarar verme', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Esenyurt'taki adresinde gözaltına alındı.

Şüphelinin, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

"KAFAMDA CAM PARÇALARI VARDI"

Darbedilen Barista S.Y. "İki kişi geldiler, daha önce hiç görmedim. Önce benimle sohbet etmeye çalıştılar. İçecek bir şeyler istediler. Yaşımı sordular, 'Burada mı oturuyorsunuz' diye sordular.

Ben cevap vermedim, 'Başka bir şey ister misiniz' diye geçiştirdim. Ona biraz sinirlendiler. Sonra 'Ben su da istemiştim sen vermedin' gibi konuştular. 'Problem değil vereyim hemen' dedim.

İstemeyip bırakıp gittiler. Üçüncü kişi ilk başta tek başına geldi. Ne olduğunu anlamadım. Parayı fırlatarak 'Ver lan limonata, çok konuşma, çabuk ver' diye konuştu. Hakaretler etmeye başladı.

Bağırdı çağırdı giderek sinirlendi. Bana, 'Sen kimsin', 'Sen çok havalısın kime bulaştığını bilmiyorsun, seni mahvederim' gibi tehditler savurdu. Arkadaşım engelledi onu yoksa kasanın arka tarafına geçip bana saldıracaktı. Kafamda cam parçaları vardı. Tepsi kafama ve koluma geldi. Bardak geldi koluma.

Tezgahın üstündeki her şeyi fırlattı, hızını bir türlü alamadı. Şikayetçi oldum darp raporu aldım. Çok korktum köşeye sıkıştım yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Müşteriler tutmaya çalıştı ama insanlar da korktuğu için çok fazla müdahale edemediler" dedi.

"SÖZLÜ ŞEKİLDE TACİZ ETMEYE ÇALIŞTILAR"

Kafe çalışanı M. G., "Dün gece saat 12.40 sularında biz kapanış temizliğimizi yapmaya başlamıştık. İki kişi geldi İlk önce, alkollülerdi. Çalışan arkadaşımıza yürüdüler. Taciz etmeye çalıştılar sözlü bir şekilde.

Ardından şakalaşmaya başladılar kendi aralarında. Kızın yaşını sordular. Ben de o sırada dış alanı temizliyordum.

Ardından içeri girdim, bir olayı çıkarsa eğer en azından yanında bulunayım diye. Ardından gittiler, arabaya bindiler" diye konuştu.

"ARKADAŞIMIZIN YÜZÜNDE CAM KESİĞİ VAR"

3. bir kişiyle tekrar geri geldiklerini söyleyen M.G. "Parayı çalışan arkadaşımızın yüzüne fırlatarak 'Bana limonata ver ' tabirini kullandılar. 'Bizimle doğru konuş' dediler. Sonra bir anda her yeri dağıtmaya başladılar. Suç duyurusunda bulunduk.

Çalışan arkadaşımıza tepsi fırlattılar. Çok şükür tepsi ona gelmedi sadece ekranlarımıza geldi. Çalışan arkadaşımızın yüzünde cam kesiği var.

Çok ciddi hayati bir şey yok sadece gözünde bir yaralanma var. Olay esnasında köşedeydim, sakinleştirmeye çalıştım sakin bir dille uyardım dinlemediler.

Tahmini 500 bin liranın üzerinde zararımız var. Zarar sadece maddi değil. Çalışan arkadaşımız da ben de psikolojik olarak çok kötü durumdayız" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)