Kılıçdaroğlu anayasa değişikliğine karşı
ensonhaber.com

AK Parti ve MHP başkanlığı da içeren anayasaya değişikliği teklifini Meclis'e iletti. Meclis'te oylanacak olan teklif daha sonra da halka sorulacak.

"Referandum fikrine nasıl bakıyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında şunları söylemişti:

"82 ANAYASASI DA YÜZDE 92 OYLA KABUL EDİLMİŞTİ"

"330'un altında olursa gitmez. 82 Anayasası yüzde 92 oyla kabul edildi. Yüzde 92 halk 1982 Anayasası'na evet dedi. Olağanüstü kurallar vardı. Demokrasi askıdaydı şimdi yine askıda. Hapishanelerinde 146 gazetecinin tutuklu olduğu bir ülkede demokrasiden söz edebilir miyiz? Türkiye bu kafayla giderse ve yönetilirse çok daha büyük sorunlara gebe olur"

Kemal Kılıçdaroğlu'na referandum sorusu VİDEO

Kılıçdaroğlu anayasa değişikliğine karşı

BAŞKANLIK SİSTEMİ

- Başkanlık sistemi neden Türkiye'yi bölsün?

Öcalan da başkanlık sistemini savunuyor. Her başkanlık sistemi toplumu ayrıştırır. Toplumu kandıracaklar başkanlık değil de cumhurbaşkanlığı. Adı değişmiyor sadece bütün yetkiler bir kişide yine.

- Mitinglerde 'Ekonomiyi 4 yılda çözerim diyorsunuz.' Sanki genel seçime hazırlanır haliniz vardı. Ufukta erken genel seçim mi görüyorsunuz? Olabilir de olmayabilir de. 14-15 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar mı?

Yönetiyorlar. Türkiye terör batağında. Adana'daki mitinge tutuklu gazetecileri saydınız. 3 isim geldi Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak.

GAZETECİLERİN TUTUKLANMASI

-Yol kazası olduğunu düşünüyor musunuz?

3 değil 13 isim de olabilirdi 23 isim de. İmkanım olsa 146 gazeteciyi de sayardım. Biz bir ilkeden yola çıkıyoruz. Demokrasisi gelişmiş bir ülkede bir gazeteci yazı yazdı diye tutuklanmamalı. Dünyadan en çok hapishanelerinde gazeteci olan ülke Türkiye bu ayıp değil mi? Dindar geçiniyorlar onların dindar olduklarına da ben inanmıyorum. Samimi Müslüman değiller. Devlet kinle intikamla yönetilmez.

- Yenikapı ruhu bitti mi?

Yenikapı ruhuna sadık kalan tek kişi benim. Yenikapı'dan 12 madde halinde nelerin yapılması gerektiğini söyledim.

Kılıçdaroğlu anayasa değişikliğine karşı