Abdullah Avcı: Visca'nın kolunda kırık var

Süper Lig'in 2'nci haftasında son şampiyon Trabzonspor, evinde Hatayspor'u ağırladı.

Kıran kırana geçen mücadele, ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle noktalandı.

Trabzonspor, evindeki ilk maçından da 3 puan alarak puanını 6'ya yükseltti.

Abdullah Avcı açıklama yaptı

Maçın ardından bordo-mavili takımın deneyimli teknik direktörü Abdullah Avcı, maçın 40. dakikasında sakatlık geçiren Edin Visca'nın durumuma değinip açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı: Visca'nın kolunda kırık var

Abdullah Avcı, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Visca'nın kolunda kırık var"

"Futbolcuların sakatlıkları, bunlar çok üzücü. Edin; çok iyi bir profesyonel, gerçek bir takımdaş. Kolunda kırık var. Süreyi söyleyemem. Minimum 3-4 ay bir süreçten konuşuluyor. Sürecin nasıl seyredeceğine bakacağız.

Edin iyi bir profesyonel olduğu için hızla dönecektir. Bu galibiyet ona armağan olsun. O geldiğinden bu yana kupalar kazandık. Çok geçmiş olsun.

"Bıraktığımız yerden devam ediyoruz"

Taraftar bıraktığı yerden devam ediyor. Biz de bıraktığımız yerden devam ediyoruz. 2 maç 6 puan.

"Bütününde kazanmak zor"

En geniş alanda oynayan takım Hatayspor. İlk yarı itibarıyla kaleciyle 3'lü kurup bekleri çok derine gönderiyorlar. Baskıyı merkeze yönlendirdiğimizde kontrolü aldık. Bizim gibi takımın topa daha fazla sahip olması, pas verirken acele etmemesi gerekiyordu.

Topu rakibe verdik ama El Kaabi'nin fantastik vuruşu hariç pozisyon vermedik. Ne zaman doğru oynarsak pozisyona giriyoruz. Benim ve ekibim adına bu oyunu biraz daha domine oynamamız gerekir. Bu kadar zor olmamalı. Bütününde kazanmak zor.

"Daha iyisini yapmamız lazım"

Bu ligde kolay maç yok. Her rakibin planları var. 2 maç 3 gol 6 puan, gol yemeden devam ediyoruz. Daha iyisini yapmamız lazım.

"Sezon başından beri koyduğumuz hedeflere ulaştık"

Salı günü biliyorsunuz, hem ülke futbolu, hem bizim adımıza önemli bir maça çıkıyoruz. Sezon başından beri koyduğumuz hedeflere ulaştık. Süper Kupa'yı aldık. 2'de 2 yaparak başladık.

"Danimarka'ya en iyi şekilde hazırlanacağız"

Şampiyonlar Ligi'nde yarışmak, oralarda bulunmak çok önemli. Yarından itibaren Danimarka'ya en iyi şekilde hazırlanacağız.

Rakiple ilgili çalışmalar, pratikler yapacağız. Oynadığımız takım, her sene Avrupa'da, Şampiyonlar Ligi'nde bulunan bir takım. Biz de Trabzonspor olarak şampiyonuz. İyi oyunla iyi döneceğiz diye düşünüyorum.

"Dünya Kupası programımızı yaptık"

Biz şimdiden Dünya Kupası programımızı yaptık. Kim ne zaman izin alacak, kamplar nasıl olacak hepsini ayarladık."

Abdullah Avcı: Visca'nın kolunda kırık var

"Bugünden sonra yeni bir değerlendirme daha yapacağım"

Edin Visca'nın sakatlığının ardından transferle ilgili bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağına yönelik bir soru üzerine de Avcı, şunları söyledi:

"Edin Visca’nın durumu çok ekstra bir durum. Devamlı yazdığın, oynattığın bir oyuncu. Yarın bir sağlık ekibiyle konuşup bir durum değerlendirme yapacağız.

Marek bizim oyun planımızın en değerli taşlarından bir tanesi. Transferle ilgili 1-2 tane eksiğimiz vardı. Birini aldık ama yeni fırsatlar da çıkabiliyor. Şimdi stoper konusu var.

Bugünden sonra yeni bir değerlendirme daha yapacağım düşünebilirsiniz. Edin Visca’nın sahalara dönmesi 3 ay mı olacak 6 ay mı olacak? Sürecini çok net bilemiyorum.

Ona göre bir planlama yapacağız. Çalışmaya devam en iyisini yapmaya devam. İhtiyaç duyulan yerlere takviye için başkanımız da yöneticilerimiz de destek veriyor. Yarından sonra daha net bir karar verebilirim."

"Bardhi yaratıcı bir oyuncu"

Yeni transfer Enis Bardhi'nin takıma katıldığını belirten Avcı, "Kendisiyle de bir görüşme yaptım. Özel bir performans hocasıyla çalıştı. Levante takımından antrenman bilgilerini aldık.

8 ve 10 numara oynayabilen, set oyunu da oynayabilen duran top da kullanabilen yaratıcı bir oyuncu. Hem lig hem şampiyonlar liginde pozitif rekabette bize yardımcı olacak bir oyuncu." dedi.

"Bartra transferi henüz netlik kazanmadı"

Abdullah Avcı gündemdeki Bartra transferiyle ilgili olarak ise ,"Stoper konusu duruyor. Benim talep ettiğim oyunculardan bir tanesiydi. Daha netleşmediği için bir şey söylemek istemiyorum. Bizim oyunumuza uygun bir oyuncu.

Çok önemli kariyeri olan çok önemli kupaları olan oyun felsefesine uygun bir oyuncu. Maçtan çıktığım için transferin olup olmadığını bilmiyorum ona göre değerlendireceğim." diye konuştu.

Abdullah Avcı: Visca'nın kolunda kırık var

Abdullah Avcı: Visca'nın kolunda kırık var