Okan Buruk: Mauro Icardi yüzde 50'siyle gol kralı oldu
ensonhaber.com

Süper Lig'de gol kralı oldu.

25 golle en yakın rakibi Edin Dzeko'nun 4 gol önünde zirvede yer alan Arjantinli futbolcuya, teknik direktörü Okan Buruk'tan övgü dolu ifadeler geldi.

DHA'ya konuşan Okan Buruk'un konuşmasından bazı satır başları...

"Çok değerli bir şampiyonluk"

Geçen seneki en büyük hedeflerden biri Şampiyonlar Ligi'ydi. Kadro sayımızı yüksek tuttuk, kaliteyi yüksek tuttuk, yarışmacı olduğumuzu göstermek istedik. Şampiyonlar Ligi oynayan takımlar çok zorlanmıştır ligde, ilk 3'e bile giremediler. Hem Şampiyonlar Ligi'nde son maça taşıdık, oynadığımız oyun çok değerliydi. Galatasaray genlerine yakışır bir oyun oynadık. Tüm takımlara karşı oynadığımız dominant oyun, kazanamasanız bile kazandığımızı gösterdik. Ligde de tarihi bir rekor kırdık. Bu rekorun başında olan benim, tabii ki teknik adamlar için kazanınca ön plana çıkarırlar ama kaybedince daha çok ön plana çıkarırlar. Başarıyı paylaşan, başarısızlığı sahiplenen biriyim. En büyük pay oyuncularda. Başkanımız, yönetimimiz bizi destekledi, çok değerliydi.

"Korkudan öldüm"

Her şeyden değerlisi taraftarımızdı. Özellikle iç saha performansımız muhteşemdi. Türkiye'nin neresine gidersek gidelim bizi karşılayan, otele götüren, gece 2-3'e kadar bekleyen taraftarlarımız var. Galatasaray için her şeyi yapabilecek taraftarımız var. Konya maçına gidişimizi unutamayacağım. Korkudan öldüm, insanlar canları pahasına otobüsün önüne geçtiler. Bu başarıda onların payı çok büyük. Birlikte başardık 102 puanı, 17 maçlık galibiyet serisi. Birçok alanda rekor kırdık. Rekorlara doyamadık, topu en çok direkten dönen takım olduk. İyi mi kötü mü bilmiyorum da bir rekor da öyle kırdık.

"Seneye de mayıslar bizim"

Geçen sene özelinde inanılmaz bir yarış oldu. Fenerbahçe'ye 99 puan alacaksınız ama ikinci olacaksınız deseler inanmazlardı. Hep daha iyisini yapabilecek bir takım var, Galatasaray. İki takım da başarılı oldu. Bir takım ikinci olduğu için başarısız değil. İki takım da çok başarılı oldu. Hakkını vermek gerek. Burada özellikle Galatasaray'ın ruhunda olan, Galatasaray hep kazanan takımdır. Bu tip son virajları çok konsantre döner. Hep mayıslar bizimdir dedik, mayıslar bizim oldu. Seneye de mayıslar bizim olacak. Tüm kalbimle inanıyorum.

"17 maçlık seri yaptık"

Bu sene Mourinho ve Van Bronckhorst gibi iki iyi hoca geldi. Abdullah Avcı da var. Tekrar şampiyon olmak, rakiplerimize karşı, herkes iyi transfer dönemi geçirmek isteyecek. Bu kadar iyi hocanın olduğu lig, geçen senenin üstünde olacak. Geçen sene özelinde çok daha fazla değişiklik oldu kadroda, Angelino gibi önemli bir sol bek aldık. Güvendiğimiz bir oyuncuydu. Adaptasyon süreci bazen sağlayamıyor. Ofansif olarak tabii ki onun ofansif gücünden katkı almak istedik. Defansif anlamda ise ofansif gücüyle kapatmak istedik ama iki taraf da istediğini tam bulamadı, ayrılmak zorunda kaldık. Sağ bekte Sacha Boey'in gidişi aniydi, hazırlıksızdık. Her zaman bir şeyler düşünüyorsunuz ama devre arası transfer zor oluyor. Kimse iyi oyuncusunu bırakmak istemiyor. Genel olarak iyi yönettik. Bu süreçleri doğru şekilde geçtik. Orada da bize Barış Alper, Kaan Ayhan, Berkan Kutlu gibi üç tane joker isim çok yardımcı oldu. Her mevkiyi kapattılar, en iyisini yapmaya çalıştılar. Denemelerimiz başarılı oldu. Bu da o süreçte de hiç etkilenmeden ligdeki galibiyet serimiz devam etti. 17 maçlık galibiyet serisi içinde takım içindeki oyuncuların önemli destek vermeleri yer alıyor. .

"Icardi yüzde 50'siyle oynadı"

Genel olarak zor bir seneydi. Transferler, gelen, giden... Icardi, Beşiktaş maçındaki sakatlığından sonra sezon sonuna kadar yüzde 50'siyle oynadı, gol kralı oldu. Ziyech sakattı, döndü, son bölüme etki etti. Çok iyi oyuncularımız vardı. Bazılarını yüzde 100, bazılarını daha az kullandık.